Kisulita parašė:
Mano broliui yra, gal jam buvo 5-6 metai nustatė, tai niekur nedingo ir dabar po 30 metų 🙂 Bet kažkaip nebuvo didelė problema, tik tiek, kad negali paprastų lęšių n…
O cia jau nuosprendis, kad akinuku reikes tikrai?
Kisulita parašė:
Mano broliui yra, gal jam buvo 5-6 metai nustatė, tai niekur nedingo ir dabar po 30 metų 🙂 Bet kažkaip nebuvo didelė problema, tik tiek, kad negali paprastų lęšių n…
debesujura parašė:
Dėl maisto trinimo, tai turim pavyzdį giminėje... Viską trynė, gabaliukų nedavė, nes springo, o kuris įdomu išmoko nespringdamas kramtyti ir valgyti 🤨 tai va rezult…
Selya parašė:
Deja ir mano šeimoje yra toks atvejis, krikštasūnis ilgai valgė tik trintą maistą. Gerokai virš 2m. Pradėjo jau smulkiai pjaustyta valgyti, bet ten ir daugiau bėdų …
Čia gal labiau nuo vaikučių priklauso 🤔 Aš savo pirmagimiui irgi ilgai maistą blenderiavau iki skystų tyrių, kažkaip pavėluotai pasiskaičiau, kad vėliau jau reikia nebeblenderiuoti, o šakute patrinti, kad būtų gabaliukų, tai pavėluotai kažkiek šakute tryniau, bet labai trumpai, nes neužilgo jau prie kotletukų ir pan. maisto perėjom ir puikiai jis kramto 🤭 Kai nori ir patinka jam maistas, tada jokių problemų su kramtymu, o kai nepatinka, tai net ir minkščiausią maistą atrajoja visą amžinybę, skundžiasi, kad nesusikramto ir spjauna, kaip kad šiandien makaronus 🤦♀️
Lenauriene parašė:
Net nežinau, mano broliui gan vėlai pamatė, jau 6 metai gal buvo, tai jam dėjo akinius, bet nepagerėjo, gal ankščiau pamačius galima kažką padaryti, kol vystosi mažiukai 🤔
Kisulita parašė:
Net nežinau, mano broliui gan vėlai pamatė, jau 6 metai gal buvo, tai jam dėjo akinius, bet nepagerėjo, gal ankščiau pamačius galima kažką padaryti, kol vystosi maž…
Supratau. Ačiū. Mus tikrino profilaktiskai. Budama nescia vedžiau pirmąji vaika patikrai, kai pamatė kad as su pilvu, liepe ateit kai gims tarp 3-4 mėnesio būtinai, nes as pati nešioju akinius. Tai 4 mėnesį nepavyko patikrinti, o dabar plete vyzdzius, sake gal išaugs, nes dabar akies forma nera ideali.
Joana.B.92 parašė:
sliauzia, vartosi, sako mama, baba, dada...
bet aplinkyniai labai jau spaudzia mane su tuo sedimu![]()
Mano mazoji nesedejo iki 8.5 menesio. Buvom pas gydytoja, pasipasakojau,kad nei atsiseda,nei tuo labiau sedi, tai dave siuntima pas reabilitologa. Paziurejo, pasake,kad gal praleido sedejima,nes jau stojosi,tai israse manksteliu. Aisku su tokiom eilem,pirmasis uzsiemimas butu po 2 menesiu.
Sekancia diena po reabilitologo,paeme ir taip is niekur nieko atsisedo ir pradejo sedet.
Dabar atsiseda is belekokios pozicijos,belenkaip, sedi kuo puikiausiai ir man net keista,kad va pries savaite su trupuciu ji nei atsisedo,nei sedejo
taip kad gal kantrybes arba jei neramu,tai pasikonsultuokit, manksteles dar niekam nepakenke
Kisulita parašė:
Čia gal labiau nuo vaikučių priklauso 🤔 Aš savo pirmagimiui irgi ilgai maistą blenderiavau iki skystų tyrių, kažkaip pavėluotai pasiskaičiau, kad vėliau jau reikia …
Tai faktas, jog kiekvienas mažylis skirtingas ir visaip gali būti, o gali ir nebūti ☺️
Lenauriene parašė:
Supratau. Ačiū. Mus tikrino profilaktiskai. Budama nescia vedžiau pirmąji vaika patikrai, kai pamatė kad as su pilvu, liepe ateit kai gims tarp 3-4 mėnesio būtinai,…
Na gal tikrai išaigs, nes dar baisiai mažiukai jie, greit vystosi 🤔 Va, savo pirmagimį dėl akytėje esančio dermoido vedžiau labai anksti pas okulistą ir rado toliaregystę tokią nemažą, +5 net, kai mažiukams ribos iki 3, sakė, kad matyt reikės akinukų koreguoti, bet pasirodžius vėliau jau buvo mažesni skaičiai, tai nieko nedarė, leido dar palaukti, dabar neseniai buvom na dar yra virš normos, bet sakė, panašu, kad taisosi rega jam augant 🙂
Selya parašė:
Tai faktas, jog kiekvienas mažylis skirtingas ir visaip gali būti, o gali ir nebūti ☺️
Tai taip, su tais vaikais kaip loterija, atrodo viską darai kaip rašo vadovėliuose, kaip reikia, o čia bac ir vis tiek nieko nesigauna, vaikas viską daro pagal save ir daryk ką nori 🙉
Sun. parašė:
Mamos, duodant vienas braškes ar reikia jas tikrai nuplikyti verdančiu vandeniu? 😄
Daviau šviežias vienas braškes 😁
3 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai