2021.10.07 22:44 (prieš 4 m.)
EglėB parašė:
Klausiau arba gegužinukų, kurie jau turi dantis, ar mamų su didesniais 😁 bet nieko, aš ten tą komentarą dėl neatsakymo pusiau juokais parašiau
sulauksim visos tų…
Mano irgi šiuo metu kumščius kiša į burną
Būna ir abu kartu bando susigrūsti, be proto seilėjasi, bet dantų dar nelaukiu. Tikrai dar ne laikas. Čia tiesiog toks etapas, atrado rankutes ir jau vis paspokso į kojas, panašu kad ir jos tuoj eis į trasą.
Turiu draugę kuri nuo 4 mėn taip laukė dantų, o jie išdygo tik vaikui suėjus 8 mėn. Dabar turi vaiką tokio pat amžiaus, ir vėl sutuacija kartojasi, vaikas graužia kumštukus, seilėjasi, o ji jau laukia dantų. Suprantu, kad vaikai skirtingi, ir tie dantukai tikrai gali pasirodyti, bet manau nereikia ties tuo per daug užsiciklinti.
Dabar klausimas. Ar jūsų vaikai jau tvirtai paima ir laiko daiktus? T.y. žaisliukus, soskes ar pan.? Nežinau, gal aš skubu, bet man atrodo kad maniškis atsilieka šiuo reikalu. Pasižiūriu vyresnės dukros foto ir matau, kad ji jau didesniais žaislais žaidė, net medinį šaukštą graužė, o sūnus kažkaip neišlaiko žaisliukų. Atrodo bando griebti, bet nevisada pavyksta, taip nevalingai ir neužtikrintai pagriebia, kartais atrodo kad tiesiog netyčia pasiseka. Tada deda į burną ir greit paleidžia. Ar reiktų dėl to sunerimti, ar neskubėti ir palaukti?