2021.01.05 13:00 (prieš 5 m.)
Suzzii parašė:
Aš su pirmu nėštumu LB daug priaugusi buvau 25 kg. Tai kai pagimdžiau pas mane beveik toks pats kapsas likęs buvo... Manau po antro irgi taip pat bus. Svorio mažiau…
Na raumenys paprastai neplyšta, o išsiskiria ir užtrunka kol susitraukia
jeigu plyštų, tai būtumėt tikrai jaustųsi
jolkute56 parašė:
Aš kai laukiausi pirmagimes pirkau korsetą po gimdymo, tai nei karto nepanaudojau, nes trečią dieną po gimdymo pilvo nei žymės nebuvo viskas susitraukė, net gydytoj…
Aš nepirkau nei ano nėštumo metu, tai pirksiu dabar. Papasakosiu ką man aiškino kineziterapeutė: anot jos, kai raumenys įsitempia, tai tada smegenys duoda signalą atsipalaiduot (nes jie negali būt įtempti ilgą laiką). Kai uždedamas korsetas, tada sukuriamas dirbtinis įsitempimo jausmas ir gaunasi atvirkščiai, kad smegenys vis "liepia" atsipalaiduot. Tai žodžiu, iš to ką ji aiškino aš supratau, kad korsetas gali duot priešingą rezultatą. Nors žinau moterų, kas juos nešiojo 🤷♀️
Mano asmenine nuomone korsetas yra nereikalingas daiktas, bent jau man. Jeigu būčiau nešiojus, gal būčiau galvojus, kad super jis veikia, nes pilvas labai greit susitraukė, bet kai nenešiojau ir greit susitraukė, tai visi laurai žindymui ir genetikai