TheVi parašė:
Nežinau kaip jus taip galit. Maniškė užmigo vaksr 20.30 ir atsikele 5.50. Pavalge ir nebemiegojo.😊
Visi turi skirtingą miego ritmą. Taip vadinami vyturiai, pelėdos. Kažką esu girdėjusi, kad ir nuo mažų dienų tas gali matytis. Negaliu pasakyt kiek tame tiesos. Man kiekvienas bandymas "sutvarkyt" jos miego ritmą gaudavosi absoliučiu miego ritmo balaganu. Galiausiai nustojau lyst prie miego ritmo. Turiu kelias taisykles kurios veikia:
Būdravimas pagal amžių, dabar 4 val.
Vėliausias dienos miegas iki 17:30. Kitu atveju 20 val ji miegot neis, nusitasys miegas į nežinia kada. Tačiau kiek pastebiu, kad net ir balagano tempu (kai diena veikli, kažkur važiuojam), vėliausiai užmiega 21 val. Kartais praverčia išmaudyt, pasipliuškent kokį pusvalandį nusiraminimui. Būna pėdas masažuoju (ramina nervinę sistemą), jog ramiau nueitų miegot.
Dabar ji eina pietų +-12 val, keliasi +-15 val. Jei miegot neina, nusimuša ritmas, nulaužiu migdydama vežime, supdama.
Šiuo metu ji pagal normas būdrauja per ilgai, tačiau kaip matau jai tai problemų nekelia, o naktinis miegas kompensuoja dieninio trūkumą.
Tai kaip ir minėjau. Prisitaikiau prie jos, su tom keliom jai veikiančiom taisyklėm. Jokio stebuklo, jokio metodo, nieko. Savaime ritmas susidėliojo. Kažkuriuo metu pati nuspręndė eit naktinio kartu su berniukais. Bravo, man tik geriau.
Beje, ryte nesikeliu kartu su ja. Ji būdrauja, aš gabalais renkuosi miegą iki 10 val.
Neverta lygintis su kitais. Kaip mes skirtingi taip ir leliukai. Vieniem viena veikia, kitam kita. Galiausiai vis tiek darželis sustatys ritmą, svarbu tam nesipriešint.