Sveikos, nezinau net nuo ko ir pradet... mano berniukui po 5min vizito pas neurologe ji iskart pasake kad cia autizmas... nes jis kelis kartus jai neatsiliepe ji saukiant nes buvo tuo metu susidomejes svarstyklemis ir su ja nelaike akiu kontakto, tada ji paprase kad man jis paduotu masinyte ko nepadare ir parodytu kur lempa (mes jo tokiu dalyku ir nemokem) pradejus aiskinti neurologei kad namie i varda sureaguoja kokius 85%, i akis ziuri kad lanko nuo sausio privatu darzeli, ir kad kaip tik matomas progresas, pradejo savarankiskai valgyt (namuose nemokinom, nes tiesa pasakius lengviau budavo patiems pamaitinti), supranta kaip dedasi batai, antnesa pirstines ir paduoda ranka kad jas uzdet, kad rodo pirstu, buna atsinesa knygute ir rodo/praso kad pasakytum kas cia, buna su vaikais kartu, piesia, dazo, klijuoja, puikiai uzmiega pietu miego. Taip, esu is tu mamu kur tikrai nedejau daug pastangu i vaiko ugdyma, paprasciau budavo patraukt ji, ir viska vienai greiciau pasidaryt, kai vaikas lieka su vyru jis ir praktiskai juo neuzsiema... praktiskai pusantru metu visa laik eidavo cocomelon visokios daineles, poto pradejom jas riboti... vaikas kaip ir kopijuoja mane, pvz pamato kad sukuoju suni ir jis pasiemes sukas pradeda sukuot, mato kad as valau dantis, ir jis atkartoja ta pati... vienintelis dalykas kas neramina jis nekalba... teti pasako kai nori ir kada nori, gali ir pora dienu nesakyt, ate ate pasako ir pamojuoja, Pora kartu buvom privaciai pas ergoterapeuta ir skirtingas, i varda visada sureagavo, akiu kontakta laike, ju nebijojo ir kaip tik labai domejosi kambariu, ka jos pasake kad jis tik toks issiblaskes, ir reik ties tuom padirbti, sian buvom pas logopede, palikom ji pas ja, po vizito ji pasake kad mato daug bruozu, kad nesidomejo zaislu deze kurioje buvo zaislai( pas mus namie yra tokia deze, bet ji pagrinde visad uzdaryta) poto kad priskiriama ir tai kad jis nebijojo su ja pasilikti vienas, kad neverke ir nezyze, ir kad jam patinka skaiciai ir raides, ka pagrinde paskutines savaites namie mokinomes, kad jis toks strukturiskas, eina prie to kas jam jau pazystama. Namie paprasius ismesti pampersa ar siukles supranta, aisku ne visada bet ismeta, rades kokia siuksle parodo i ja ir pasakius fu kaka eik ismesti nueina ir ismeta... pas santariskiu neurologa eile 2men jei ne daugiau... nebezinau ka daryt... jauciu kaip zeme is po koju slysta... verkiu, nebevalgau, numeciau 3kg, jauciu begalini stresa... nebezinau kaip padeti vaikui... ar jam tikrai autizmas... vaikui 1metai ir 11men