2021.08.24 22:41 (prieš 4 m.)
Domikamo parašė:
Tokiems kaip Jums yra paprastas pasakymas duok durniui kelią.
Aš turiu nuomonę ir skonį, tikrai ne svetimą, savo, bet įtakotą ir laikmečio, ir visuomenės, ir savo nostalgijų bei patirčių. Skonį architektūrai, interjerui, maistui, madai bei menui, polinkį į vienokią o ne kitokią aplinką atostogoms, nuomonę apie grožinę literatūrą, apie poreikį kirst medžius mieste ir aouw šuns augimimą savo namie ir tt.
Bet kai kalba eina apie realybės pažinimą ir faktus tai nuomonė yra absoliučiai neadekvatus rodiklis. Vandenynui yra nusišvilpt ar kažkas galvoja, jog jis negilus ir žydras, o kažkam rodosi kad jis šaltas or apžėlęs. Jis yra koks yra, ir objektyviausiai gali būt įvertintas, tik pasitelkus plačiai ir giliai matančias technologijas. Jos yra prieinamos, metodai yra sudaryti ir naudojami, ir atmesti tas žinias iš didaus noro įrodinėti siauresnę nuomonę yra tiesiog trumpsregiškai buka, va ir viskas. Gal man patinka tropikų paplūdimys, bet arkties ledo egzistavimo dėl to nepuolu neigti.
Tas nuomonės įsikibimas vs realybė - visada man panašus į akluosius, įsikibusius skirtingų dramblio dalių. Reik nepamiršt, kad dramblys nepasikeičia nuo to, kokios skirtingos tų aklųjų nuomonės. Kaip kvailai atrodo jų ginčas apie dramblį, dar pridedant "čia mano nuomonė!". Yra priemonės pstikrinti, koks tas dramblys yra, bet jeigu susipažinę jas neigia, nes turi tokią nuomonę - tampa durniais. Tik tegu nesitiki,kad vadovėliai bus perrašyti pagal jų požiūrį, betkurio iš jų 🤣