Domikamo parašė:
Su kuo sutinku tai,kad skiepytas žmogus arba serga besimptomų arba serga trumpai,todėl ir mažiau dienų perduoda kitiems.
Arba neserga. 1/10 mažesnis sergamumas.
Domikamo parašė:
Su kuo sutinku tai,kad skiepytas žmogus arba serga besimptomų arba serga trumpai,todėl ir mažiau dienų perduoda kitiems.
fenix parašė:
Rimtai nepažįstat nei vieno pasiskiepijusio sergančio? Tai jaučiu Lietuva stebuklų šalis, mano vienos kolegės visa šeima pasiskiepijus ir net vaikus paskiepijus,darbe visi skiepyti,o ji susirgo. Mano teta irgi pasiskiepijus dabar guli su abiejų plaučių uždegimu ligoninėje aplink irgi visi skiepyti nežino kur galėjo pasigaut virusą,nes dar ir iš namų neišeina tik peršalė sode bedirbdama. Dukros auklėtoja dar pavasarį sirgo irgi skiepyta.
Domikamo parašė:
Rimtai nepažįstat nei vieno pasiskiepijusio sergančio? Tai jaučiu Lietuva stebuklų šalis, mano vienos kolegės visa šeima pasiskiepijus ir net vaikus paskiepijus,dar…
1/10 tai dešimt kart mažiau - niekas ir nesako, kad išvis 100proc nėra galimybės susirgti. Mano aplinkos žmonės kurie sirgo, tai tik neskiepyti (dar prieš skiepus).
fenix parašė:
1/10 tai dešimt kart mažiau - niekas ir nesako, kad išvis 100proc nėra galimybės susirgti. Mano aplinkos žmonės kurie sirgo, tai tik neskiepyti (dar prieš skiepus).…
Matysim kaip bus toliau, bet Singapūras suskiepijas virš 80% ir tiek atvejų nebuvo be skiepų kaip dabar su skiepais ir mirčių skaičius didesnis.
Jagle parašė:
Nuoroda i tyrima, jei jau minite. Beja, cia tas pats tyrimas, kuriame atrado, kad nors ir tas pats viruso kiekis, bet paskiepyti maziau ji perduoda, nes organizmas …
Aš labai pasigendu tyrimuose ir visose statistikose trečios grupės - prasirgusių, lyg neegzistuotų jie
o taip įdomu būtų.
Šilo_uoga parašė:
Aš labai pasigendu tyrimuose ir visose statistikose trečios grupės - prasirgusių, lyg neegzistuotų jieo taip įdomu būtų.
Pritariu, butu super idomu. Aisku, net ir persirgimas ir igytas naturalus imunitetas nera visam, su laiku deja irgi mazeja ir galima is naujo uzsikresti ir susirgti. Bet butu tikrai idomus tyrimas jei palygintu skiepytu ir persirgusiu imunitetus ir ju mazejima begant laikui. Taip pat pamatyti ar organizme tu, kurie sirgo lengva ar besimtome forma susidare toks pats aukstas kiekis antikuniu, kaip tu, kurie sirgo sunkiai. Per italu programa le iene, kai kalbejo apie italiskos vakcinos finansavimo nutraukima, rode duomenis po pirmos tyrimu stadijos (grafikai). Ten rode, kad persirge lengva forma turejo maziau antykuniu, panasu kieki gaudavo pasiskiepyje, o persirge sunkiai turejo daugiau antykuniu. Kiek supratau jie buvo vieninteliai atskyre tuos lengva forma prasirgusius ir sunkia forma prasirgusius. Kitos vakcinu kompanijos tiesiog imdavo vidurki visu prasirgusiu neskirstant pagal ligos sunkumo eiga.
Taip pat butu faina, jei padarytu daugiau ir platesnio masto tyrimu apie hibridini imuniteta ir butu aiskiau, kaip skiriasi imunitetinis atsakas persirgusiu ir gavusiu 1 doze vakcinos, nuo tiesiog persirgusiu ir tiesiog skiepytu, nes is esamu tyrimu atrodo, kad ibridinis imunitetas apsaugo geriausiai.
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2782139
Jagle parašė:
Pritariu, butu super idomu. Aisku, net ir persirgimas ir igytas naturalus imunitetas nera visam, su laiku deja irgi mazeja ir galima is naujo uzsikresti ir susirgti…
Taip pat būtų įdomu palyginimas ligos sunkumo užsikrėtus covid tarp paskiepytų ir jau persirgusių. Kuo daugiau info surinktų apie šito viruso ir jo sukeliamos ligos savybes, tuo geriau.
Šilo_uoga parašė:
Taip pat būtų įdomu palyginimas ligos sunkumo užsikrėtus covid tarp paskiepytų ir jau persirgusių. Kuo daugiau info surinktų apie šito viruso ir jo sukeliamos ligos…
Uk jau renka. Pasidarius testą ir gavus teigiamą atsakymą, po kelių savaičių, žinoma jei jis sutinka. Padaro testą patikrinti antikūnius. Tai už kelių mėnesių turės ir tokius tyrimus.
Daphne parašė:
Uk jau renka. Pasidarius testą ir gavus teigiamą atsakymą, po kelių savaičių, žinoma jei jis sutinka. Padaro testą patikrinti antikūnius. Tai už kelių mėnesių tu…
Mes dalyvaujam tyrimuose su vyru, tik kad va nesergam
fenix parašė:
Mes dalyvaujam tyrimuose su vyru, tik kad va nesergam![]()
Nesirgti irgi yra duomenys
9 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai