saulex parašė:
Čia mano mažyliui 9 mėn. Ačiū labai už informaciją, pabandysiu nuo rytoj su ventolinu.
Juo labiau ieškokit gydytojo... Tikrai labai keista, kad tokiam mažam jau astmą paišo. Sveikatos...
Daugumai astma sergančių vaikų pirmieji ligos simptomai pasireiškia sulaukus 5-ojo gimtadienio. Skaityti
visą straipsnįsaulex parašė:
Čia mano mažyliui 9 mėn. Ačiū labai už informaciją, pabandysiu nuo rytoj su ventolinu.
Juo labiau ieškokit gydytojo... Tikrai labai keista, kad tokiam mažam jau astmą paišo. Sveikatos...
flavuss parašė:
Sendien užsiregistravom į antejos klinika alergologo konsultacijai. Gal jis ką pagelbės.. Aišku bandysim į antakalni dar patekt. Ačiū dar karteli.
Ventolinas labai kenkia sirdziai, mums ji skiria daugiausiai 3 dienom, 2 ipurskimai ryte ir du vakare. O kai budavo stiprus kosulys tai vartodavom flixotida ir singulairo (monkastos) tabletes, bet maziausiai 3 menesius kursas, paskui mazinant dozes iki nutraukimo. Labai svarbu tureti gera pulmonologe, kuri stebetu vaiko bukle ne i menesi karta, o bent i savaite, kad pamatytu kaip veikia vaistai ir parinktu tikslu gydyma. Kai mes susiradom kita gyd. iskart vaikas pradejo greiciau sveikti, o kai pakeitem gyvenama vieta, nuo tos dienos astmos nematem, buvo 7 metu, dabar jam 9. Turim kartais alergine sloga, bet valdoma. Sekmes visiems greiciau isgyti!😉
Ssvajone parašė:
Ventolinas labai kenkia sirdziai, mums ji skiria daugiausiai 3 dienom, 2 ipurskimai ryte ir du vakare. O kai budavo stiprus kosulys tai vartodavom flixotida ir sing…
Mūsų silpna astma, nuo 3 metukų, su kūdikiais patirties neturiu... Pritariu, kad būtina patikimo pulmonologo priežiūra.
Auriame parašė:
Sveikos mamytės mūsų sūnui astma mišri.Nuo 1,6 metuku trankėmės po ligonines ištisai .Ir tada jau sakė mums mišri astma ,bet ,kad patvirtintų ją turėjom laukti 2m. …
Man tas ir yra keisčiausia, kad pirmą kartą apsilankius pas pulmonologa mums nustato bronchine astma, sakė pagal išrašus mano kad jam yra astma..tačiau mums tikrai nėra dusulio, keletą kartų ir mūsų pediatrė klausėsi plaučiųkai sakė dusulio nėra. jo kosuliukai reti ir lengvi...tik antradienio naktį užėjo toks dažnesnis kosulys. Pakosejo su pertraukomis, vienas kosuliukas buvo su tokiu lyk norėtų atsikoseti bet negali patys kosuliai truko iki kokiu 20 min gal ir vėl toliau miegojo ramiai. Neissibudina kosulio metu... Vaistininkė sakė kartais daktarai skiria tokius vaistus tam kad uždegimas dingtų... Bet nesuprantu neisiaiskinus kas vaikui tikrai yra skiria hormoninių vaistus. Kita pulmonologe sakė kad negali taip iš vieno karto nustatyti... Tai nežinau ką daryti kitos naktis ramios tik diena kosuliukas yra
saulex parašė:
Man tas ir yra keisčiausia, kad pirmą kartą apsilankius pas pulmonologa mums nustato bronchine astma, sakė pagal išrašus mano kad jam yra astma..tačiau mums tikrai …
Mes tai dusdavom stipriai imdavo kosėti ištisai iki mėlynavimo,kelis kar net reanimacijos prireikė.Gyvenom ištisai ant vaistų.
Maniskis isvis niekada neduso ir nebuvo kazkokiu baisiu kosuliu, tai as irgi vis sakydavau, kad jam gal nera tos astmos. Gydytoja padare kraujo tyrima kuris parode, kad jam lengva astma, be to kai susloguodavo ir pakosedavo, tai klausydavo plaucius ir sake prie astmos visada girdisi cypimas. Taip atskirdavo ar jam astma paumejo ar persales kosti. O nuo 6 metu jau atlikom kita tyrima, kur reikia pusti duda i prietaisa toki, bet ten traukti i save ir matuoja plaucius, kuo remiantis irgi parodo astma.
P.S mums 1.5 metu nustate astma, ir vienas is pozymiu dar nuolatinis sirgimas. Mes nuo 1 metu iki 2 metuku sirgom kiekviena menesi. 8 kart su antibiotikais, kelis kart jie nepadejo, keite ant stipresniu, bet tada dar astma nebuvo nustatyta, tai greiciausiai netikslingai gyde, nes reikejo astmai gydyt vaistu, o ne antibiotiku.
Ssvajone parašė:
Maniskis isvis niekada neduso ir nebuvo kazkokiu baisiu kosuliu, tai as irgi vis sakydavau, kad jam gal nera tos astmos. Gydytoja padare kraujo tyrima kuris parode,…
Mums tai ,vien į kabinetą užėjus gyditoja iš karto pasakė ,kad šis vakinas alerginis asmininkas,nes pas jį paakiai pamėlę,išblyškęs,dar liežuvi žiūrėjo sako georafinis(nežinau kas tai) po to iš venos tyrimą ėmė ,kuris ne ką teparodė, tačiau iš mano pasakojimų ir paklausymo pasakė,ne įkvėpiant švilpimas girdisi kaip pas daugumą,o iškvėpiant, todėl ir pradėjo paišyti mišrią asmą.Tiesa ilgokai gėrėm natrio montelukasta ar kaip jis ten vadinasi,bet kartą jį pamiršę,nes į svečius buvom išlėkę,o vaistukai namie, vos neuždusom,atsidūrėm reanimacijoj.Po to karto po truputį jį nutraukėm,nebegėrėm jokių vaistų tik dusimo atveju tą pykę.Alergijas tvarkėmės su dieta, prie namuose esančių dulkių pratinomės palaipsniui, net nuo namuose esančių paviršių ,ausų krapštuku surinktas dulkes,veždavomės pas gyditoją, ši testuodavo kaip vaikas reaguoja į namu dulkes.Neleisdavome ilgiau lakstyti ar dūkti ,nes jis mums imdavo be perstojo kosėti, ypač per gimtadienius,nes kai vaikai dūsta galima greitai suprasti uždėjus ant krūtinės ranka jaučias kitoks kvėpavimas, diafragma kitaip dirba.Žodžiu be vaistų nuo asmos kariavom prieš šią ligą stiprinant imunitetą ( vaistais-imunoglobulinais). Dažnai kvėpavom deguonį (medicininį) kai kraujas rodydavo jo trūkumą.Daug laiko leisdavom prie jūros ar užmiesčio pušynuose ,ir jau beveik pamiršom ligą ,o sūnui 12 m.(Tik bijom ,nes sakė paauglystėje gali paūmėti)
4 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai