Birzele5 parašė:
Geras 😄 as irgi masciau,kad reiketu kokios silikonines rankos paieskoti 😃
Bet siaip labai panasi sutuacija pas mus,kai miegodavom kartu lovoje,neprabudineda…
O kokiu jus pasekmiu bijote? 🤔
Birzele5 parašė:
Geras 😄 as irgi masciau,kad reiketu kokios silikonines rankos paieskoti 😃
Bet siaip labai panasi sutuacija pas mus,kai miegodavom kartu lovoje,neprabudineda…
a_uk parašė:
Mūsų migdymai irgi po valandą trunka. Migdo tėtis - užmiega per pusvalandį, o jei aš - be valandos niekaip, atsiranda šimtas reikalų jaimaniau, kad vis trumpės …
Bijau pasidziaugt, bet pas mane jau kuris laikas naktim nesikelia. Bet tas zaidimas kol uzmiega
a_uk parašė:
Mūsų migdymai irgi po valandą trunka. Migdo tėtis - užmiega per pusvalandį, o jei aš - be valandos niekaip, atsiranda šimtas reikalų jaimaniau, kad vis trumpės …
Net paziurejau savo uzrasus, kuriuos vedziau. Tpirmos dienos valanda, po 2 savaiciu uzmigdavo per 30 min, dabar jei viskas gerai per 10-15 min, cia vakare. Tai ir jums turetu progresuoti ☺️ ar bandysit didinti atstuma nuo lovytes ir veliau iseiti is kambario? ☺️
Nes kai uzdarai duris ir atsisedi sau ant sofos, tai tas laikas visai neprailgsta 😀 o sedeti patamsyje ir galvoti kazin ar jau miega, nebe taip faina 😀
Vakar jau pavyko iseiti is kambario tiek diena, tiek vakare, o siandien isvaziuojam, ir vel matyt musu iprociai issiblaskys 🤔
I parduotuvę einam tik su vežimu arba jei su auto važiuojam, tai sodinu i parduotuvės vežimėlį. Aišku iš jo kartais bando lipti, tai ant rankų panešioju, paskui vėl į vežimą sodinu. O jeigu su savo vežimėliu būnam, tai diržai užsegti, nelipa kartais duodu į rankas palaikyti kažką, kad ramiai sėdėtų. Blogiausiu atveju duodu užkandukų. Jei paleisciau bėgioti tai nežinau kaip apsipirkčiau.
Su miegu pas mus dabar keistas grafikas gaunasi nakčiai užmiega 22-22.30. Aš pati apie vidurnaktį užmiegu, tai man kaip ir me problema tas vėlyvas migdymas. O be to mūsų tėvelis vėlai namo grįžta, tai kažkaip or nusivelina tas mus ritmas visas. Visgi be durų bute gyvenam, tai neuzmiega vaikas kol girdi triukšmą. Iš ryto miegam kartu iki 9,kartais nwt 10 val. Pietų miegas apie 1.5, -2val
Meskutne parašė:
I parduotuvę einam tik su vežimu arba jei su auto važiuojam, tai sodinu i parduotuvės vežimėlį. Aišku iš jo kartais bando lipti, tai ant rankų panešioju, paskui vėl…
Oho kaip ilgai miegat 😀 kazkada ir mes taip miegodavom, o dabar kylam 6 val, ir apsipratau, rytas ilgas ☺️ as vis pagalvoju, kodel gi anksciau budavo sunku i darba keltis? 😆
Maniske pasoka is miego, ir verkia, pirstu rodo, kad einam i kita kambari pieno. Vakar paskaiciau musu miego instrukcija, ir ten nurodyta minimum 10 min palaukti iki maitinimo. Atrodo tokia smulkmena, bet jauciu cia bus mano klaida, galbut atrisus sia sasaja 'pabudau=gavau pieno', gal ilgiau ismiegos.
Nepasimetusi parašė:
Oho kaip ilgai miegat 😀 kazkada ir mes taip miegodavom, o dabar kylam 6 val, ir apsipratau, rytas ilgas ☺️ as vis pagalvoju, kodel gi anksciau budavo sunku i darba …
Aš irgi nuolat tą mintį turiu - kodėl sunku buvo į darbą keltis? 😀 taip, didinu atstumus, dabar jau devinta diena, vidury kambario sėdžiu - nelabai patenkinta, pusę migdymosi laiko praleidžia ne ant pagalvės, o lovytės kampe, kuris arčiau manęs
bet ne mano kantrybei tas rymojimas šalia, tai bandysim išmokyti išeinant iš kambario.
a_uk parašė:
Aš irgi nuolat tą mintį turiu - kodėl sunku buvo į darbą keltis? 😀 taip, didinu atstumus, dabar jau devinta diena, vidury kambario sėdžiu - nelabai patenkinta, pusę…
As tai valanda laiko sedziu prakisus ranka pro lovyte (buna ir nutirpsta), kol uzmiega🙈 ot kantrybe 😁
Nepasimetusi parašė:
kad kuo toliau,tuo sunkiau bus atpratinti nuo tevu lovos, kad prabudines ir vis ateis naktim i musu lova ir pan.. Na,kiek teko skaityti, tai ne i nauda miego iprociams ateiyje tas miegojimas kartu.
Labai seniai čia buvau užsukusi, o sugrįžtu kaip į knygų klubo draugiją su draugėm, kurios skaito tą patį puslapį unisonu 🙂 esu ir birželinukų grupėje, bet kažkaip ten nesimezga man kalba ir nesinori pasakotis. Taigi, persikėlėme PAGALIAU į naujus namus, miegu po 4-5 val, bet ne dėl to, kad vaikai neleistų, tiesiog naktimis niekas netrukdo tvarkytis, dėliotis daiktus. O jų tiek, kad atrodo pusmečiui bus darbo.
Etapas labai sudėtingas. Liucijai po ortopedo apžiūros diagnozavo klubo sąnario displaziją. 24 val per parą nešioja balnelį. Gerą savaitę tramdžiau ašaras, ne visada pavyko, nežinojau kaip vaiką kelti, nešioti, nepatogu maitinti, jos verksmas buvo toks, jog skaudėjo ne tik jai, bet ir man. Dabar apsipratome jau, bet buitis kiek pasunkėjo. Labai baiminuosi, kad neatsiliktų fizinė raida ir viliuosi, kad balnelį reikės nešioti iki 4 mėn, kai prasideda vartymaisi ir pan. Iš pradžių buvo sunku suprasti kas išvis čia vyksta. Kodėl mums? Kokios bus pasekmės? ir t.t.
O Lukrecija prie sesės priprato, myluoja, bučiuoja, supa gultuke. Bet! Neramina jos keli įpročiai: mušimasis ir visko mėtymas. Šie veiksmai gali sužeisti mažylę, tad jau turiu akis ir pakaušy. Būna iš didelio džiaugsmo su rankom per veidą pliaukšteli arba jei nevyskta kažkas pagal jos norus-įžnybia. Iš pradžių drausminau, sakiau, kad mes niekada nesimušame, atvirkščiai-mylime ir apsikabiname. Ir ji tikrai supranta, ką sakau, nes susigėsta, slepia akis, na, kūno kalba parodo, kad viskas jai aišku. Su mėtymu yra išvis kosmosas, valgo uogas ir pyst saują ant žemės, aš ją iškeliu iš kėdutės ir liepiu surinkti viską. Renka, bet jai tai kaip pramoga pasidarė, laiminga darbuojasi. Aš viską nurašau gyvenimo pokyčiams ir, kad tokiais veiksmais ji priešinasi jiems. Dabar sakiau bandysiu tiesiog nekreipti dėmesio, nes panašu, drausmė ir kalbos nepadeda.
Diskutavote apie miegus, tai mes vis dar tame etape, kai kartais užmigdome dianuodami ir supdami, bet aš nekeisiu kol kas nieko. Man šis ritualas mūsų tinka ir patinka. Būna, kad ji pati pasiprašo į lovelę ir užmiega ramiai. Naktį miega su tėčiu savo kambary, būna sunkesnių naktų, būna lengvesnių, kartais jis įsikelia ją į lovą, bet dažniau išmiega visą naktį, atsikelia vandens atsigerti ir gulasi toliau miegoti.
Pasirašėme sutartį su darželiu, adaptaciją pradėsime spalio mėn, tačiau pradėjau galvoti apie darželį kaip apie vaiko atsikratymą. Neva noriu pasilengvinti gyvenimą sau, o viduje jausmas, kad vaikui nuo to bus blogiau. Tuo pačiu baiminuosi ar čia nėra savininkiškumo apraiškos, lyg vaiką auginčiau tik sau. Dar pradedu galvoti, ar man nėra pogimdyvinės depresijos, bet tada pasikalbu su savimi, kad nesamprotaučiau taip, gal nepakilčiau iš lovos, būtų sunku rūpintis buitimi, o to nėra: mėgaujuosi buitimi, buvimu. Tačiau kankina nerimas "ar aš elgiuosi teisingai". Išvažiavo mano mama, didžioji pagalbininkė ir nu negražu taip sakyti, bet atėjo palengvėjimas, kad pagaliau gyvensiu tą tikrą savo gyvenimą, tik su vyru ir vaikais. Nuo kovo mėnesio nebuvau viena, ieškodama pagalbos ją gavau ir fiziškai tikrai buvo lengviau, bet emociškai labai pavargau. Dabar sėdžiu viena prie stalo, didžioji su tėčiu prie ežero, mažylė miega, namie spengsti tyla, geriu kavą, rašau ir nu žiauriai gera! Ot tai džiausmas šalia visų minčių ir bėdų-pabūti vienai 😀
Tai tokie tie rūpesčiai, prirašiau ohoho, bet matyt reikėjo išsipasakoti be artimųjų pertraukimų "kad viskas bus gerai" arba "dabar sunku, vėliau bus lengviau" 🙂
Liuka parašė:
Labai seniai čia buvau užsukusi, o sugrįžtu kaip į knygų klubo draugiją su draugėm, kurios skaito tą patį puslapį unisonu 🙂 esu ir birželinukų grupėje, bet kažkaip …
Kiek daug visko 🙂
Dėl neklausimo, tai ir mano mažas turi tokių mementų, žino, kad negerai daro, bet vistiek daro. Tai aš tiesiog aiškinu, kad negerai (bet neturiu kolkas iliuzijų, kad paklausys😅)
Dėl darželio, tai aš manau, kad visiškai normalūs mamos nuogąstavimai🙂
Man su abiem taip buvo/yra. Galvoji, jezau koks mažas. Gal dar tegu pabūna namie ir pan. Bet pradėsit eit ir pamatysit, kad visi būsit patenkinti🙂
Kas dėl mamos, tai man irgi būtų palengvėjimas 😅😅 mes su mama puikiai sutariam, bet man tikrai nereikia, kad mano namuose sukiotųsi, nes kaip bebūtų ji vistiek svečias ir man didesnis stresas 😅
Man perskaičius jūsų žinutę tikrai nesinori sakyti, kad viskas bus gerai ar kad bus lengviau.
Man atrodo, kad jau dabar viskas yra gerai ir jums puikiai sekasi. O tie nuogąstavimai dėl vaikų, tai čia jau amžina mamos dalia 🙂
7 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai