Karti parašė:
Aaa, galvojau gal Baltupiuose, nes maniškis irgi lankys Gintarėlį, tik Baltupiuose.
Į Baltupių filialą sako, kad su 2 prioritetais sunku patekti, tai net nerašiau
jei ne paslaptis, kaip pavyko patekti?
Karti parašė:
Aaa, galvojau gal Baltupiuose, nes maniškis irgi lankys Gintarėlį, tik Baltupiuose.
Į Baltupių filialą sako, kad su 2 prioritetais sunku patekti, tai net nerašiau
jei ne paslaptis, kaip pavyko patekti?
Sveikos.
Mes gavome darželį, kur grupės tik 1.5-3 metų, tai peržiūrėjus kitų vaikų aukščiau mūsų kiek nusigandau, dauguma mažiukai, gimę 2023 metais 🫣
manau, kad maniškei gal net labiau tiktų dabartinė 1.5-3 metų grupė pagal vaikulius, kai nueinu į šventes daržiuko bendras šventes 🫣
Dabar atrodo tolokai dar tas rugsėjis, bet aš taip pat, kaip viena narė rašė, nelaukiu to išsiskyrimo; ir labai labai tikiuosi, kad pasitaikys geros auklėtojos. Su vyresnėle gavau tokias nuostabias auklėtojas, pasitikėjau jomis labai, ypač žiūrint retrospektyviai dabar įvertinu jų profesionalumą.
Pyle parašė:
Sveikos.
Mes gavome darželį, kur grupės tik 1.5-3 metų, tai peržiūrėjus kitų vaikų aukščiau…
O dabar jo eina į kitą darželį? Na, čia jums spręsti, bet su vyresniais būti geriau, nei su mažiukais turėtų būti ❤️
Aš atsiskyrimo nebijau, nepatyrus dar, bet man baisūs kiti dalykai, kaip pvz jai nėra pripažintos epilepsijos (nežinau, ar sekate fb, vasarį turėjo stiprius traukulius per parą ligoninėj gulėjom, nieko nerado), bet jai paskirti vaistai traukulių (jei būtų) stabdymui turi keliauti su ja ir reikia suduoti, jei pasikartos ilgas traukulys, tai man pvz baisu, kad prasidės (tfu tfu tfu, nesikartojo, bet juos gali išprovokuot per didelė stimuliacija, stresas, dideli įspūdžiai, aplinkos ar rutinos pasikeitimas), o niekas nepastebės/ nesireaguos laiku/ tinkamai ir panašiai...realiai tik dėl šito labai pergyvenu dėl darželio, ypač pradžios. Bet kol kas stengiuosi negalvoti ir mėgautis laiku kartu bei stengtis, kad kalbėtų ir gebėtų pasakyt, jei kas bus ne taip ❤️
Kaip kitiems gegužinukams su kalbėjimu sekasi? Maniškė ir taip kalbėjo, bet dabar per savaitę man atrodo prasilaužė su trumpais sakiniais, kas kirto per miegus, pietų miegas sutrumpėjo perpus (iš 3 val į 1,5 val) ir naktį apie 2-3 keliasi pakalbėt, lipa per mane, pasakoja, sako "japnavau japną" (sapnavau sapną) ir kartoja, kol paklausiu, ką sapnavo, tada patikslina "didelį sūūūnį, gelas suo" (didelį šunį, geras šuo, dar ką nors trumpai pasako, aš stengiuosi nekreipti dėmesio ir toliau miegot, bet tada ji pradeda laipioti/ trintis į mane ir kviesti tėtį, katę ir pan, kad ateitų. Po kokios valandos pavyksta nulaužt, bet ta valanda pokalbio išmuša iš vėžių, anksčiau tokių bajerių būdavo retai, prieš metus kokius su trupučiu kelios naktys, o dabar jau tuoj bus savaitė. Gal čia koks šuolis ir kiti irgi keliasi pakalbėt 2-3 nakties? Aš jau laukiu šito pabaigos, nes nu kaip maišu trenkta jaučiuosi, užmigus nesitraukia tada nuo manęs nei per centimetrą įsikimba į krūtį ir tiek, atsibunda tik pasakyt, kad "duok kitą" arba jau "noliu kitos)
S@msung parašė:
O dabar jo eina į kitą darželį? Na, čia jums spręsti, bet su vyresniais būti geriau, nei su mažiukais turėtų būti ❤️
Sveikos,
Pas mus dar deja nekalba, bet bent jau pradejo savo kalba kazka labai burbuliuoti, ir kartais viena kita zodi pakartoja. Sia nakti irgi pirma karta per miegus ne verke o kazka kalbejo savo kalba-gal tokia keista naktis?
Pyle parašė:
Sveikos.
Mes gavome darželį, kur grupės tik 1.5-3 metų, tai peržiūrėjus kitų vaikų aukščiau…
O kaip jus paziurejot su kokiais vaikais, mums visa info isnyko kai sutarti gavom, gal kur kitur matosi?
Fione parašė:
O kaip jus paziurejot su kokiais vaikais, mums visa info isnyko kai sutarti gavom, gal kur kitur matosi?
Kaip tik dieną prieš gaunant atsidariau lentelę; jei tėvai pasirašę buvo pirmu prioritetu daržiuką o vaikai yra eilės priekyje buvo tai didelė tikimybė, kad būtent tą darželì ir gaus bei pasirinks, aš bent taip galvoju
Pyle parašė:
Kaip tik dieną prieš gaunant atsidariau lentelę; jei tėvai pasirašę buvo pirmu prioritetu daržiuką o vaikai yra eilės priekyje buvo tai didelė tikimybė, kad būtent…
Supratau, na teks mums susipazinti jau gyvai, gerai kad patekom i 2-3 metuku grupe, tai tikiuosi bus vyresni vaikai, gal musiske tada irgi prasilaus kalboje, pradedu jau pergyventi kad ji taip nenori kalbeti 😭
Gavom ir mes darželį, kurio norėjom. Eisiu rašytis sutarties. Dar per mažas vaikas atsiskirti, bet guodžiu save, kad pirmus metus leisiu ne dešimčiai valandų per dieną, o iki pietų. Be to, vis tiek iš pradžių tiek sirgs, kad pagrinde namie po antklode gulės, net nepajusim, kaip ūgtels ir iki 3 metukų. Vyresnėlę leidome nuo 3 m, bet ji tiek daug prasirgo, ir tik iki pietų lankė, o dar adaptacija nesklandi reikalavo pertraukų - žodžiu, didelio to atsiskyrimo nebuvo, nes nedaug lankydavosi darželyje. Tai ir mažylė po truputį apšils kojeles..
5 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai