Koela parašė:
Aciu, jei galesite pasidalinkute ka gydytoja pasake, nes pas mane gimdymo data ta pati kaip ir jusuidomu ar is vis galimas toks scenarijus, kad iseinama i dekre…
Labas, aš kiek dėliojau/skaičiavau, tai apsimokėti gali, nes ilgiau gaunamas DU (kuris bus didesnis bet kokiu atveju nei VPA išmoka). Ir tada vėliau išėjus realiai ilgiau po leliuko gimimo gaunasi, kad gaunam NGA išmoką, kuri neturi lubų (ir lyg procentas didesnis).
Bet yra vienas aspektas, kurio irgi svarbu nepamiršt įsivertint, kad kartais neapsimoka "peršokti" į kitą mėn (čia dažniausiai tais atvejais, jeigu atlyginimas per mėnesius skiriasi). Mano konkrečiu atveju: mano dekretas turėtų prasidėti kovo viduryje, bet planuoju pabūti (jeigu viskas bus ok ir sveikata leis) iki kovo pabaigos, bet būti ilgiau neapsimoka, nes 2023.02 esu gavusi atlyginimo dydžio priedą, tai man svarbu, kas jis skaičiuotųsi ir keltų vidurkį NGA. Išėjus balandį jau nebesiskaičiuotų.
Bet čia kiekvienu atveju svarbu matyt skaičiuotis individualiai, gal tas skirtumas bet ir ilgiau dirbant minimalus gaunasi.
O šiaip būtų įdomu, kad kas jau užsiima tokiais skaičiavimais, pasidalintumėt, į ką svarbu atkreipti dėmesį, nes tema vis tiek daugumai aktuali