Nerijus.S parašė:
Mes bent jau prisipažįstam, kad buvom apgauti.
Gimdymo trauma nėra Tavo kaltė.
Moterys sako:
- "Turėjau žinoti geriau". Ne, nes gydytojai tam ir lankė universitetą, kad žinotų geriau. Jų darbas yra pateikti visą informaciją. Tam jie yra samdomi.
- "Turėjau kovoti smarkiau". Ne, nes niekas neturėtų kovoti, kai laukiasi arba gimdo. Prižiūrintys gydytojai, akušeriai ir visi turi palaikyti mamas ir stengtis dėl jų gerovės.
- "Turėjau daugiau tyrinėti, susirasti informacijos". Ne, nes gali pagimdyti visai neturėdama apie tai žinių. Tam ir samdomi žmonės, kurie laikomi dalyko žinovais, kad tinkamai pasirūpintų, suteiktų reikalingą informaciją ir neteiktų blogų patarimų.
- "Nereikėjo man jais pasitikėti". Niekada nėra blogai kuo nors pasitikėti. Visada blogai išduoti pasitikėjimą. Tai šlykštu.
- "Man nereikėjo jiems nusileisti". Tu nenusileidai, tu žinojai, kaip nori gimdyti. Jie Tave spaudė pasinaudodami Tavo pažeidžiamumu. Jie turėjo palaikyti, priminti Tau Tavo planą, padėti ištverti arba tiesiog tyliai apkabinti. TU NENUSILEIDAI.
- "Turėjau pasitikėti savo įgimta nuojauta". Šiomis dienomis mus visur moko neklausyti savo nuojautų. Ligoninė turi suteikti pačią geriausią aplinką gimdyti. Kas gali pasikliauti savo instinktais, kai guli ryškiai apšviestas, sterilioje lovoje, šalia pirštinėtų nepažįstamųjų?
- "Man reikėjo likti namuose". Jei manai, kad galėjai išvengti gimdymo traumos likdama namuose, tai tos institucijos ir visuomenės kaltė, kad nesuteikė saugumo. Bet kur ir bet kada, dalyvaujant bet kam, bet kuriuo paros metu gimdančios moters reikmės turi būti patenkintos.
wholewoman.com.au/birth/birth-trauma-never-fault