Sunny Day parašė:
Taip, pasisekė, nes 39sav jau iš vis maža tikimybė, kad kas net mėgintų verstiO dėl rizikos esant tokiam nėštumo laikotarpiui gal kiek prieštaraučiau, nors aišk…
Didžiausia rizika yra virkštelės mazgas ir negyvas vaisius...
Sunny Day parašė:
Taip, pasisekė, nes 39sav jau iš vis maža tikimybė, kad kas net mėgintų verstiO dėl rizikos esant tokiam nėštumo laikotarpiui gal kiek prieštaraučiau, nors aišk…
Nerijus.S parašė:
Mano asmeninis įspūdis apie Kiškienę: nemoralus žmogus. Prisidėjo slėpdama sužeidimus, padarytus mano žmonai, taip aiškiai veikė prieš pacientės interesą.…
Jūsu nuomonės čia niekas neklausė. Von iš čia.
Nerijus.S parašė:
Ne tik gydytojų problema akušerinis smurtas prieš moteris, bet ir visuomenės, kuri tai palaiko.
Turit savo temą, ten ir draskykitės. Nes kiek matom, Jums jau niekas netinka.
fenix parašė:
Nu iš fantazijos srities jau čia
Koks dar mazgas, juk nesukineja ten vaikučio skersai išilgai, prieš visą procedūrą echo pažiūri
Po procedūros iš kart pajungia pusvalandžiui stebėti toniukus
Mano dukrytės vertimas vyko max 15sek, pusvalanduka pagulejau stebėjimui po visko ir išvažiavau namo. Va jei tarkim vandenmaišis verčiant plištų, tuomet jau tektų ir pasilikti
Arba jei vertimas nesisektų(man paaiškino, kad mėgins max 2 kartus ir kartas truks max 2min),gal vaikas kažkaip sureaguotų, toniukai pakistų
O mazgas, tai come on, kiek ten reik malt vaiką, kad ta padaryti
Be to ne taip paprasta ta mazgą padaryti, kad sutriktų kraujotaka ir deguonies bei maistinių medžiagų vaikeliui tiekimas, tokie atvejai, kai mazgas būna pražūtingas yra pataloginiai.
Taigi prieš pradedant skatinti gimdymo veiklą moteriai, kuriai gimdymo veikla yra prasidėjusi spontaniškai, medikas turėtų paaiškinti štai ką:
Intervencijos tikslas – sutrumpinti natūralaus gimdymo trukmę.
Gimdymas nuo skatinimo taps sunkesnis ir skausmingesnis, tokiu atveju gimdyti be nuskausminimo bus labai sunku ar net neįmanoma.
Dėl stipresnių, ilgesnių ir dažnesnių sąrėmių gali kilti pavojus kūdikiui. Tuomet jį tektų gelbėti instrumentiškai arba cezario pjūvio pagalba.
Dėl rizikos kūdikiui ir poreikio nuolat sekti jo būklę bus apribota moters galimybė judėti per sąrėmius.
Dėl skatinimo sukeltų pernelyg intensyvių sąrėmių gimda gali plyšti. Kūdikis gali žūti, o motina gali netekti galimybės susilaukti daugiau vaikų.
Placenta gali atsisluoksniuoti prieš laiką – tai kelia mirtiną pavojų kūdikiui.
Dėl gimdos pervargimo gali prasidėti gausus pogimdyvinis kraujavimas. Siekiant jį sustabdyti gali tekti išpjauti gimdą.
Jeigu gimdymas nebus skatinamas, jis tiesiog užtruks ilgiau. Tiek, kiek numatyta gamtos.
Jeigu gavusi visą šią informaciją gimdyvė sutiks būti skatinama, tuomet tai bus informuoto paciento sutikimas. Visais kitais atvejais spontaniškai prasidėjusio gimdymo skatinimas tėra įstatymo pažeidimas. Noras anksčiau užbaigti darbą nėra pateisinama priežastis skatinti gimdymą. Kaip ir noras greičiau parvažiuoti namo nėra pateisinama priežastis viršyti leistiną saugų greitį.
www.informuotaspasirinkimas.lt/2013/08/gimdymo-skatinimas-I-dalis.html
Galima pridurti, kad "terminas" savaime nieko nereiškia. Tai nėra pagrindas nerimauti.
ruksti parašė:
Dar patarimas ateiciai vaziuokit nerijau gimdyt i mazo miesto ligonine arba privacia ligonine uz kuria mokesit grazias sumas.nieks neskubina nes ten neina gimdyves …
Mažų miestų ligoninės suinteresuotos Cezario pjūviais, nes turi mažiau moterų, o už pjūvį daugiau moka Ligonių kasos.
Nerijus.S parašė:
Mažų miestų ligoninės suinteresuotos Cezario pjūviais, nes turi mažiau moterų, o už pjūvį daugiau moka Ligonių kasos.
Nejuokaukit daznai nebuna kam atlikti tu operaciju ir tikrai neskumbina ju daryti.ant mazo miesto is viso akuserijos skyriaus buna vienas du gydytojai darantys cp,budintis dazniausiai vienas
labas neteko daryt cp nei su vienu gimdymu bet kad cp atvaziuoja i kauna ar vilniu daryti cia ne pageidavimu koncertas uzsimaniau ir daro drauge gimde klinikose dare jai cp nes pirma vaika ir cp nes klubai siauri labai ir antra karta buvo dare.as prasiau i mane pasiziurejo sako tikrai gimdysit pati cp daro tik isskirtiniais atvejais.visko neskaiciau bet nesuprantu kam vaziuot i ligonine jei ir namie tada galit puikiai susitvarkyti nu isvis nesuprantu tokiu visaziniu kurie moko kaip dirbti man taip pat nepatiktu jei ateitu kas pas mane i darba ir mokintu kaip ka turiu padaryti visiskai nesusijes su tuo zmogus nu sorry jau per daug.pati gimdziau mazylyje kaune gydytojai nuostabus prieziura rupestis ne tik manim bet ir MANO vaiku.nors jiems tai kasdienybe kad nesisypso bet stengiasi suprantu juk tiek darbo sau isskirtinio demesio tikrai nesiprasiau pati vedeja lakste po gimdymo palatas ziurejo ramino.o jri pacios negirdime ka sako daryti tai cia jau musu problema mad nemokame isklausyti visas gimdymas priklauso ir nuo musu jie tik pagalbininkai.o kai pagimdai ir pamatai savo maziuka ir tie gydytoju veidai nusvite sako sveikinam pamirsti viska aplinkui .Tu juk Mama is kur tiek pykcio ir neapykantos reikia mylet kitus o paskui reikalaut is ju to paties sekmes
Nerijus.S parašė:
Taigi prieš pradedant skatinti gimdymo veiklą moteriai, kuriai gimdymo veikla yra prasidėjusi spontaniškai, medikas turėtų paaiškinti štai ką:
Na va, dar vienos temos nebeseksiu, nes tuoj ir cia savo blog'a pradesit kist... o gaila.
7 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai