Dixse parašė:
As praktiskai nei vieno nematau.Nebent rankas kilnoti turit galvoj plasnojima ta..
Ne, ji neplasnoja rankomis. na gal yra kelis kartus, pvz kai bėgo labai laiminga. bet mintis, kad nėra tai pastovus ir dažnas reikalas. O jai jau 17 mėn dabar, tai ne aų nesitikiu , kad ji man šnekėtų sakiniais. bet ji netaria jokių žodžių.. dabar tik pradedu girdėti tokias priebalses kai m, p.. jau pradėjo rodyti pirštu ko nori, bet tik dabar. kai turėjo jau metukų? na bet greičiausiai pati nesumodeliavau jei šito, nebaksnodama visur pirštu. jau dabar pamačius kažką valgomo ko nori ji , rodo pirštu ir sako am am, bei žiūri į akis. ant gyvūnų sako šiu.. jei paklausiu kur kasnors pažįstamo ar ten močiutė ar ten žaisliukas, jei pamato rodo ir sako ''čia, te''.. ar tai skaitosi žodžiai? paliepimus kartais vykdo , kartais ne.. į vardą dažniausiai skviečiama atsisuka.. isterijų turi didelių jei ko negauna ar paimi kas jai nederama tūrėti,tai būna griūna ant žemės ir trenkia galvą, bet vieną ar du kartus ir pabaigia, jei paimu ant rankų, tai trenkia man.. isterijos ilgai netrunka (minutė, dvi).. vieną kart gal yra buvę ilgiausiai 10min.. šiaip nesuprantu, kas yra pvz geras akių kontatkas? bu jei kažką jei įdomiai dainuoju, ar pasakoju su intonacijom, tai stebi ir žiūri į akis, mėgsta kai ją sūpuoji ant kojos ar pajodinėt ant kelių, a kū kū žaist, kontaktą akių turim tada, jei prašo ko, tai pagauna akių kontaktą, bet tarkim jei kartu bandom kokią dėlionę dėti, tai nežiūri į mane, ar šiaip kokius žiedus mauti irgi nežiūri.. būna tikrai kad aš jai ką sakau , o ji nežiūri.. nors kai nuėjom į svečius, tai jei ten visai svetima moteris aiškino , kodėl negalima, tai žiūrėjo į ją ir klausė.. retai į ką lauke rodo pirštu, kad atkreipti dėmesį mano, nebent į šunis ir paukščius vaikštinėjančius, taip pat dar jei balionus pamato.. daktus neša man, bet toks jausmas tik kaip atiduot man juos.. nors pvz seneliui neša , kad pažaist.. dabar tik ate pradėjo daryti.. ir mojuot pradėjo ir tai kai jai užeina.. nekartoja garsų, nebent tik kosulį ar čiaudulį.. nepasakyčiau, kad žaislais domisi.. verčiau, paims p[iniginę ir ir korteles ištraukinės ir dės atgal ar raktus pasiėmus bandys duris rakinti
daiktų paskritį supranta, pvz paėmus šukas , deda ant plaukų ir pan..nepasakyčiau, kad seka man žvilgsnį kur žiūriu, nebent akyvaizdžiai pasilenkčiau po lovą žiūrėt.. nežinau, neramina kažkodėl ji mane
ir atsiprašau, kad tiek išsiplėčiau