Viktorijos parašė:
Dvynukus tik iki 38 sav leidzia nešioti 🙂
Viktorijos parašė:
Aš ėjau privačiai kai buvo 9 sav, tai jau tada pamate kad dvynukai ir identiški, nes vienam namely gyvena. Paskui 12sav ėjau vėl privačiai(aš iš klaipėdos ir toje privačioje klinikoje pasake, kad galiu ir pas juos lankytis su dvynukais). Tada 16sav vėl ėjau pas juos, viskas buvo pagal juos super, skyres tik viena diena mažiukai. Bet nusprendžiau, kad vistiek reikia apsilankyti kauno klinikose. Tai 19sav echo važiavau i kauno klinikas. Ir va tada gavau baisia diagnoze, kad mano mažiukams dvyniu transfuzijos sindromas antra stadija, buvo labai jau bloga situacija.. Keikiu save ir privačia klinika, kad jais pasitikejau ir anksčiau nenuvykau i kauna, ten butu anksčiau pastebėja. Bet Kauno kliniku personalas greitai reagavo, per viena diena sutvarke dokumentus ir susitare su Švedijos Stocholmo ligonin, kad ten man padarytu lazerine procedura ir išgelbėtu mažylius ar bent viena iš ju. Jeigu nieko nedarytu abu žutu. Švedijoje pasake, kad abiem išgyventi duoda 65% labai išgazdino šitie skaičiai, nes Kaune dave 85%.
Atliko procedura, kita ryta ėjau i ekoskopa, visi užgniauže kvapa žiurėjo i ekrana ar abu gyvi. Pamatėme, kad abu gyvi, abu juda, abi širdutes plaka. Gydytojas sake, kad tai puiku, nes pirma naktis lemtingiausia po operacijos ar išgyvens mažasis. Aišku vistiek neduoda 100% kad abu supuosiu vaikučius. Dabar jau 1,5sav praėjo po operacijos. Mažasis dvynys baigia pasivyti didyji. Viskas kolkas super😊 O Kauno klinikose lankausi pas Egle Machtejeviene, ji ir nustate diagnoze ir viska suruoše del proceduros.❤️
Spindulėlis2019 parašė:
Aš ėjau privačiai kai buvo 9 sav, tai jau tada pamate kad dvynukai ir identiški, nes vienam namely gyvena. Paskui 12sav ėjau vėl privačiai(aš iš klaipėdos ir toje p…
O kai jums nustatė antrą stadiją, tai kiek skiresi vaikučiai dienų? Buvau echo 18sav antras dvynys skirėsi 6d augimo dydžiu, bet smegenėlės atitiko išsivystimą kaip ir pirmojo dvynio, tai pasakė jog transfuzijos sindromo ar kitų anomalijų nemato 🙈 tik aišku išgazdino vis vien kad skiriasi per 6 dienas
gretakvil parašė:
O kai jums nustatė antrą stadiją, tai kiek skiresi vaikučiai dienų? Buvau echo 18sav antras dvynys skirėsi 6d augimo dydžiu, bet smegenėlės atitiko išsivystimą kaip…
Skyresi nepilnai 2 sav. Antra stadija nes mažasis dvynys beveik neturejo vaisiaus vandenu, nesimate šlapimo puslės, ir buvo prispaustas prie sieneles, negalejo judėti. Trečia stadija kai jau kraujotaka sutrinka vieno iš dvyniu, bet maniškiams dar gera buvo.
Dabar tiksliai pasižiurėjau popieriuose, tai i Švedija išsiuntė kai buvo lygiai 14dienu skirtumas tarp dvyniu, skirtumas 23%. Operacija atliko rugsejo 27 diena. Tada turėjau ekoskopa spalio 5 diena ir dvynukai tada skyres jau tik 7 dienom, skirtumas 13%. Dabar jau manau bus dar mažesnis skirtumas😊
Dvyniu trasfuzijos simdromas gali išsivystyti nuo 16 iki 26sav.
Viktorijos parašė:
Identiškus iki 37sav tik😇
Spindulėlis2019 parašė:
Dabar tiksliai pasižiurėjau popieriuose, tai i Švedija išsiuntė kai buvo lygiai 14dienu skirtumas tarp dvyniu, skirtumas 23%. Operacija atliko rugsejo 27 diena. Tad…
Ačiū 😊 Supratau, matomai kažkiek dienų skirtis gali, jei viskas gerai, nes pas mus tiek vandenų tiek su šlapimo pusle viskas buvo gerai 🙏 O jaučiate jau judesius galbūt? 😊
gretakvil parašė:
Ačiū 😊 Supratau, matomai kažkiek dienų skirtis gali, jei viskas gerai, nes pas mus tiek vandenų tiek su šlapimo pusle viskas buvo gerai 🙏 O jaučiate jau judesius ga…
Judesius jaučiu jau senai, maždaug nuo 18sav, dabar 21sav tai jaučiu labai gerai, ir vyras pridėjas ranka jaučia.🥰 žinau kur kuris tai ramiau laukt vizitu😊
gretakvil parašė:
Ačiū 😊 Supratau, matomai kažkiek dienų skirtis gali, jei viskas gerai, nes pas mus tiek vandenų tiek su šlapimo pusle viskas buvo gerai 🙏 O jaučiate jau judesius ga…
Žinoma gali skirtis😊 iki 20% kaip sako dar nieko tokio skirtumas jeigu nera kitu blogumu. Niekada negimsta vienodo svorio dvynukai😅
7 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai