Ner.inga parašė:
Oi, žinokit, ilgai vargau pati su savim, kol atsikračiau tokių stereotipų. Dėl to mano ir antrsios pusės santykiai šgyveno dideles, sunkias krizes.
Šaunu kad jus sugebat suderint viska ;)
Ner.inga parašė:
Oi, žinokit, ilgai vargau pati su savim, kol atsikračiau tokių stereotipų. Dėl to mano ir antrsios pusės santykiai šgyveno dideles, sunkias krizes.
Šaunu kad jus sugebat suderint viska ;)
LaVa parašė:
Oi juokiausi del to komentaro kad moteris privalo uzdirbti maziau nei vyras!:-D
Na taip-idealiu atveju vyras uzdirba daugiau,nes darbdaviai uz ta pati darba KAZKO…
Kiekviena renkasi vyra pagal savo norus
as su tokiu nezinau ar buciau jei uzdirbtu maziau uz mane kai mano atlyginimas nera didelis...jei jis yra ohoho tai gal ir sudetinga rast vyra kuris uzdirba daugiau...
aisku ne i pinigine ziuri o i zmogu bet jei tas zmogus neuzdirba normaliai tai reiskias jis nera protingas o man reik protingo vyro
laura-aukselis parašė:
Aisku nukencia bet ne tiek kai mamos neranebent vyras pavirtes i moteri valgyt padaro, rubus isskalbia, namus sutvarko zodziu vyrai nesugeba daug darbu daryt vi…
Bet Jus tikrai is kosmoso!!!
Ar pati suprantat ka kalbat?
Pvz geriausi pasaulio virtuves sefai vyrai, ir jie visai nepavirte i moteris. Tai ju aistra, sugebejimai. O jei dar vyras issiurbliuoja kambarius, o ne spokso i kompa tai cia ne moterim ji reikia vadinti, o supratingu, nesavanaudziu, ne tinginiu seimos zmogumi. Ir vaikystej kai sirgdavau, tetis virdavo avieciu stiebu arbata, vaistus duodavo ir man jo reikejo ne maziau nei mamos. Ciuozinedavom su rogutem ant piliakalnio, duodami mamai atsipusti. Mano vyras lygiai toks pats, kepa keksus, tvarko buiti, parveza maista, duksta su vaikais. Na ir nuo to ,,durnesniu'' netampa
Kiti ji vadina ,,greitaja pagalba'' daugelyje sriciu. Ar vaikystej Jusu tevas mazai demesio skyre ar kas, bet tikrai nesamones rasot jau kelinta karta apie vyrus ir moteris. Ir cia visai ne nuomone, o sakyciau kazkoks nusivylimas ar iskreiptas veidrodis i kuri ziurite. Na tikrai net nesmagu skaityt...
mulier parašė:
Dar jusiskis labai maziukas, tad ant puoduko tiesiog rodykit kad labai smagu sedetiZaisliuku duokit. Salia antra puoduka padekit, ten meskina pasodinkit su tri…
As saviski nuo 10 men. sodint pradejau, zaidimo forma, ramiai, be spaudimo. Niekad nebijojo to puoduko, nors ir uztruko, kol ismoko. Man pasiteisino toks “ejimas”, su antru taip pat darysiu.
Na pasisakysiu ir as apie vyru-moteru darbu pasiskirstyma. Pas mane yra buve atveju, kai gyvenom tik is mano pajamu, taip pat kai tik is vyro. Siuo metu daugiau uzdirba vyras, bet jei butu atvirksciai nei vienam nebutu nuoskaudu. Maniskis moka ir valgyt pagaminti, ir kambarius sutvarkyti ir net mano rubus islyginti. Siuo metu visa tai dazniau darau as, nes laukiu vaikelio ir sedziu namie, o iprastai darbai atliekami kas turi daugiau laiko ar noro, del to pykciu nebuna. Man sunku isivaizduoti, kad abu dirbantys ir griztantys po darbu namo vienas puola prie puodu, o kitas prie tv atsipusti. Manau abu turi buti lygiaverciai partneriai nepriklausonai kas daugiau uzdirba.
Del komunaliniu mokesciu, tai mes kol kas gyvenam dviese, bute, naudojam skalbykle, indaplove, o salto vandens kas menesi sunaudojam apie 7-10 kubu, karsto apie 4. Kai pasiklausau kiek kiti nedaug isleidzia, tai nesuprantu kur tas vanduo pasideda.
Klausimelis esamoms mamytems. Kai atsirado vaikai kiek smarkiai isaugo jusu islaidos, t.y. kiek kainuoja auginti vaikus? Siuo metu sumazes mano pajamos, bet va kiek isaugs islaidos net sunku isivaizduoti.
laura-aukselis parašė:
Kiekviena renkasi vyra pagal savo norusas su tokiu nezinau ar buciau jei uzdirbtu maziau uz mane kai mano atlyginimas nera didelis...jei jis yra ohoho tai gal i…
Nesupykit, bet jusu si sakinį “tas zmogus neuzdirba normaliai tai reiskias jis nera protingas o man reik protingo vyro :)”, galima buti perfrazuoti ir taip: jei zmogus neuzdirba normaliai tai reiskias jis nera protingas o man reik protingos žmonos :)” - pasake šiuolaikinis vyras kovo 8 dovanodamas tulpe moteriai ir linkėdamas lygybės ir proto abiems lytims
Nesipykit merginos! Pvz as kazkada gyvenime uzdirbau laabai daug ir tuo metu neturejau vyro, vaiksciojau i pasimatymus, tai nemeluosiu, buvo psichologiskai sunku, nes vis tiek pas mus pasamoneje isireze, kad vyras ta uzuoveja.. zinoma, dabar kai turiu mylimiausia savo vyra, tai jei as as ji uzdirbciau daugiau problemis nebutu
Del islaidu, deja skaiciais nepasakysiu, bet seima su vaikais didziausi vartotojai.. padideje komunaliniai, pampersai, zaislai, drabuzeliai ir netiketos islaidos. Dar ziurint kuo maitinsit, misinukai daug kainuoja. Is tiesu jei nesureiksminat kai kuriu dalyku, galima pirkt ir nenaujus drabuzelius ir kitus daiktus, neisleisit tiek daug.
Pampersu gal kokius 8 vnt dienai skaiciuokit, pradzioj dar daugiau.
Ziauriausia yra netiketos islaidos, kuriu nesuplanuosi - mano maze pasirodo kazkam alergiska, pvz buvom klinikoj privaciai, isleidom 150 eur.. o jei misinuku alergisiem maitinciau skaiciavau, kad virs simto euru kainuotu ?
laura-aukselis parašė:
Kiekviena renkasi vyra pagal savo norusas su tokiu nezinau ar buciau jei uzdirbtu maziau uz mane kai mano atlyginimas nera didelis...jei jis yra ohoho tai gal i…
Nesupykite tik, bet nemanau, kad zmogus yra maziau protingas del to, kad gauna mazesni atlyginima. Dauguma paprastu statybininku ( nekalbu apie inzinierius) uzdirba daugiau nei destytojai, mokytojai, gydytojai ir pan. (: be to, kaip jammy pakimentavo, tai gal ir moteris ne tokia ir protinga, jeigu maziau uzdirba. Gaila, bet proto niekas nematuoja ir kiekvienam pagal jo protinguma atlyginimo nemoka (:
Na planuoju maitinti pati. Kraiteli susirinkau is dovanotu daiktu, kai ka pirkau deveto. Drabuzeliai nauji tai tik tie, kur mociutes jau padovanojo. Brangiausias pirkinys iki siol tai autokedute buvo, nes pirkom nauja apie sauguma galvodami. Na kadangi nesu labai isranki ir daiktais neapsikraunu (siuo metu jokiu vystymo stalu, vonyciu, gultuku nepirkau, matysiu eigoj ar prireiks) gal ir nebus baisiai daug tu islaidu.
Mums vaikas nuo gimimo iki metuku kainavo koks 100 eur/men (maitinau pati, rubu puse nauji, puse naudoti geru firmu). Dabar nuo metuku iki dveju kokia 30 eur/men (padalinus rubus menesiams, nes, tarkim, ziemai rubus nupirkau lapkriti ir iki siol nepirkau; nukrito pamperiams islaidos (dienai max 1-2 sunaudoja, tyreliu nebeperku, atskirai maisto jam irgi mazai), tiesa dar darzelis 60 eur, bet retai kada visa menesi eina
Aisku, pradzioj didieji pirkiniai kainavo, gal kokie 600 eur
17 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai