Sveiki, forumieciai
Jausdama padėką forumui, žmonėms, kurie pasidalino savo istorijomis, patirtimis, tuo pačiu jaučiu pareigą pasidalinti savo istorija. Forumo skaitymas tikrai pagelbėjo "palaikymu", kad ne tau vienam taip sunku, skauda ir suteikė viltį, kad visiek kažkada tai praeis.
Rasysiu be lietuvisku raidziu, kad butu patogiau ir greiciau
PRADZIA. Po paskutinio gimdymo pries 8metus lyg kazkoks odos bumbuliukas isangeje atsirado, bet nebuvo jokiu simptomu. Viskas prasidejo pries pora metu, kai uzkietejo viduriai del netinkamos mitybos, ko pasekoje labai ilgai stangindavausi, bet tiesiog nebuvau su tuo susidurusi, kad negalima stangintis wc, kad negali taip uzkieteti viduriai.. Tai pastebejau pirmuosius labai silpnus kraujo laselius, ir kaip veliau suzinojau is proktologo- zarnu skyscio demes ant apatiniu. Metus laiko taip gyvenau.
P.S. Mociute turejo hemoroju, tetis turejo, bet jam tepant medumi ilgesni laika viskas susitvarke ir dingo. `brolis turejo vidini. taip, genetika turi itakos, akivaizdu.
PIRMAS VIZITAS pas proktologa. Vizito absoliuciai nereikia bijoti, nes tai "gelytes"
Apziura labai lengva, pirstine ir pirstu gydytojas apziurejo, paklause ar neskauda, labai svelniai ir atsargiai, uzciuope pora mazgu (trecias laispnis). Gyd. Paulius Lizdenis Unomeda klinikoje su seimos gyd. siuntimu nieko nekainavo. Rekomendavo pavartoti detralex, zvakutes ir jei negeres- operacija. Tuo metu net negalvojau apie operacija.
Susitvarkiau vidurius su mityba. Vartojau detralex. Nebuvo labai bloga situacija, tiesiog po pasitustinimo islysdavo bumbuliukas i isore, kartais "trindavosi" einant, pastumus sulisdavo. `Darbas sedimas, tai ir tas zarnu skystis po pasitustinimo praktiskai visad budavo, kas labai erzindavo.
Taip toliau gyvenau dar metus laiko. Pakraujavimai budavo nebent po pasitustinimo, ne kaskart, bet keliskart i menesi pasikartodavo. Budavo, kad pora savaiciu ramu, po to vel pvz. tris dienas pakraujuoja po wc.
ANTRAS VIZITAS PAS PROKTOLOGA.
Kadangi antrakart vartojau detralex puse metu, bet simptomai liko tokie pat, nusprendziau pasirodyti pas proktologa ir pradejau dometis operacija lazeriu, kol dar laispnis leidzia tai dayrti. nenorejau iprastu pjaustymu, nors po operacijos suzinojau, kad trys sulytes yra tose vietose, kur ivestas lazeris
Sikart domejausi kas operuoja lazeriu, kad konsultacijai eiti butent pas toki gydytoja. Pasirinkau Donata Dani Gijos klinikose Kaune. Pirmas etapas- konsultacija (konsultacijos ir apziuros kaina- lyg 120eur), kurios metu atlikta apziura: kiek drasesne lyginant su pirmaja apziura, su spec aparatu bet tikrai neskausmingai apziureta tiesioji zarna, gal nemalonu buvo, kai ora papute, kad galetu apziureti, gydytojas pasiteiravo ar neskauda. TAI LABAI TRUMPA apziura, ir tikrai apie skausmus neverta galvoti, nors esu tikrai labai jautrus zmogus. Del nepatogumo, kad kazkas ziuri i jusu uodega- tokios mintys isgaruoja, kai gyventi tikrai tampa nekomfortiska, kai pradedi ieskoti pagalbos, plius gydytojas tu uodegu mato kasdien, tai nemanau, kad ziuri ir analizuoja kas cia kaip pas ka atrodo
Isvada: vidinis antro laipsnio, du trecio laipsnio prie isores, nedidenis odos perteklius (kuris man absoliuciai netukde).
MANO IZVALGA DEL ESTETINES PUSES: kai perskaitau, kad zmones darosi operacija del estetikos, tai man siurpai eina zinant koks gijimas ir kiek kanciu laukia, ypac isoreje po operacijos
Niekad nesidaryciau tik del estetikos, nors mano atveju nebuvo kazkas negrazaus pries operacija, kankoni pakraujavimas ir skystis.
Su gydytoju sutareme data, kada man patogu. Darbus susiplanavau su triju savaiciu atostogom po operacijos. Pries operacija dar skaiciau foruma, tik dar labiau isibaiminau, jei atvirai, bet galvojau, kad zmones su sekmingom istorijom, lengvom patirtim tiesiog neiesko kur cia parasius apie savo lengva pooperacini gijima, tad viltis buvo, kad nebutinai turi buti blogai
OPERACIJA. Savaite iki operacijos pradejau vartoti Traumel ir Mucosa homeopatines tabletes- zaidu, potrauminiam gijimui ir gleivinem gyti.
Operacijos isvakarese pasidariau microlax, kaip rekomenduota, taip pat ir operacijos diena dar bunant namuose. Papusryciavau 7 val ryte, nes nevalgyti reikia bent 6 val iki operacijos, negerti bent pora valandu. Gyvenime neesu turejusi operaciju, tad si- ivykis mano gyvenime. Tikrai labai bijojau.
Klinikoje pasitiko koordinatore, nukreipe i palata, kurioje prabuvau tris valandas, nes visgi nepaankstino, kaip buvome sutare su koordinatore. Operacija su LG kompensacija kainavo 1100eur (pilna kaina 1700eur)
Gydytojas minejo, kad operacija trunka 10-15min, narkoze iki 30min. Operacija praejo sklandziai, suardzius mazgus lazeriu, oda susitrauke ir grizo i vieta, todel nereikejo liesti odos isangeje- kas labai dziugino.
Po operacijos pradejau budintis palatoje ir netrukus pradejo kresti saltis, sesute sake, kad tai-normalu. Beje, slauges Gijos klinikose- NUOSTABIOS. Jausmas, kad kazkas isangeje stovi ir viduje man viena lyg sona maude. Bendrai skaumas toks nuo uodegikaulio ir i vidu, kuris man tesesi gal iki 10-os dienos.
Nusprendziau likti klinikoje papildomai parai (tai kainuoja 150eur/parai), nors sesute, koordinatore ir sekancia diena apsilankes gydytojas, kam lieku, jei blogiausia dar tik laukia 3-5 diena. Bet man psichologiskai ramiau, kai gydytojai salia, ramiai guli, ilsiesi po operacijos. Tikrai nebuciau norejusi nei pati vairuoti, nei sedeti ir pan. Beje, manau, kam vidiniai mazgai- greiciau sugrizta i sedimaja padeti, kam isoreje ar prie isores- sunkiau ir leciau.
Isangeje idetas pooperacinis kaistis neturejo buti isimtas, gydytojas patikino,kad iseis kartu su pirmu vizitu i wc. Po operacijos dar ta vakara gavau sultinio, o nuo kito ryto: ryte kose su kava, pietums troskinys su sultinio puodeliu, vakare salotos su vistiena.
SKAUSMAS. Man asmeniskai buvo labai stiprus tokie kaip spazminiai skausmai, kurie tesesi iki 10-os dienos. Teko skaityti gal pora tokiu atveju per visa foruma. Jaumas kaip per gimdyma- kaip suima viduje spazmas, tai net ikvepti negali. Tas pats buvo su oru "isleidimu"- tik po stipraus spazmo pavykdavo isleisti ora. Minejau gydytojui, bet nesureagavo. Tam tikslui pageriau Magnio ir B grupes papildu. Spazmai mazejo po truputi, retejo. Kaip sakiau, jausmas, kad buciau pagimdziu du vaikus.
Jei ATVIRAI: geriau jauciausi po abieju naturaliu gimdymu nei po sios operacijos. Supratau, kad grizima i darbus net minciu netureciau po savaites ar dvieju..
Tikrai pritariu daugumai- baisiausia pirmas vizitas i wc, kuris ivyko grizus namo po praleistos papildomos paros klinikoje. Atrode, kad tuoj nuaplsiu, ispyle saltas prakaitas, silpnumas, nelabai pavyko, labai nedaug.
Siaip, pirmos 10 dienu isbrauktos is gyvenimo. Gulejau, judejau, spazmavo, skaudejo, nuotaikos nebuvo. Tikrai forumas gelbejo su tokiom pat patirtim, nes jei ne tai, gali tikrai sudepresuot ir nukvakt, nes atrodo, kad niekad nesibaigs, dienos tokios pat, jau nebesupranti kiek to skausmo, sunku ivertinti ar cia gereja ar niekas nesikeicia.
Isoreje dar klinikoje pastebejau islindusi bumbuliuka. Kaip jie keitesi? Tie mazgai suardyti lazeriu- subliuksta, todel atsiranda odos perteklius, kuris uzdegiminis ir po truputi atslugineja, mazeja, susiformuos, kaip supratau, i raukslele. Po savaites atsirado dar vienas labai skausmingas bumbulas. Vaizdas keiciasi nuolatos. Pries oparacija atrode graziau, nebuvo isoreje taip atsiradusiu oros bumbuliuku, bet tikiuosi ir tikiu, kad vertinti dar anksti. Dabar trys savaites po operacijos. Pasiordziau pas gydytoja po dvieju savaiciu- sake dar tos isorines zaizdeles gyja, tad jei taip dar po savaites bus, dar sedeti darbe nerekomenduojama.
Nors visur taip lengvai aprasomas gijimas. Bet gal tikrai zmonems, kurie nenarso siame forume- sugijo ypac greit ir lengvai, arba, kaip minejau anksciau, jei vidiniai mazgai jie ir sugyja kitaip, nei isoreje esancios zaizdeles.
Citatos is operacijos aprasymo: "elektrokoaguliacija atliekama 3mm zaizdele anodemos ar hemorohinio mazgo dalyje. po to ileidziama kaniule..Kraujagysles persiuvamos, perrisamos... I isanges kanala ivedamas tirpstantis kamstis... "
Po 10 dienu atsirado sviesa tunelyje, nuotaikos vos pagerejo, kasdien iki 3 savaites jausmai, pojuciai keitesi- tai geriau, tai vel blogiau. Tustintis iki dabar dar lengvas issukis, nes atrodo kad dar plesia, ypac jei ismatos susiformave, po tustinimosi dar daznai buna maudimo jausmas, po valandos dvieju preina.
APIE ISSKYRAS po operacijos. Man 10 dienu matesi tos pacios kaip iskart po operacijos- skaidresnes, lengvai rozines. nuo 10 dienos liko tokiu geltonu lyg tirstu. Nuo 20 dienos: liko po nakties ar su tustinimusi matomos tirstos gleives.
VAISTAI. Po pasitustinimu dariau kalio permanganato voneles, ir viso 3-4 kartus dienoje. Darau dar iki siol (3 sav.) Jos atrodo, kad labiausiai padejo 2-2,5 savaites, o tuomet kai zaizdos nebesivale, jausmas, kad man jos labai isdziovindavo isore, ir tarsi vel tos zaizdeles patrukinedavo, isijautrindavo. Dar tepiau Repaherb tepala iseorej ant tu zaizdeliu (medetku, ramuneliu pagrindu).
Tik po 1,5 savaites gal sugalvojau pasidaryti rytais microlax klizmute pries tustinimasi, kol viduriai klaidziojo - tai per minksta, tai per kieta- kad tustinimasis butu lengvas, minkstas. tai kuri laika naudojau klizmutes labiau isereje, tai pradzia sklandi ir lengva buvo. nes tikrai tustinimasis skausmingas, tai neduok Die vos standesne pradzia..
Nuskausminamuosius geriau dvi savaites maudimui, skausmui ir mazinti uzdegima.
Duphalac pradejau gerti grizus namo tris kartus po 20ml, tai suviduriavau vaje vaje. Tada pamazinau, bet pakietejo. Tada pakeiciau i Gutalax. Vaistininke parasius 10x 3k/d, nors anotacijoje- max 20 ls. parai. Po situ 26lasiuku vel suviduriavau keturis kart is eiles
kas labai isdirgina isange. Vaistininkei- seskis- rasom 2
Likau su 7 plius 5 lasiukai dienos eigoje ir susinormalizavo. Baigiau vartoti po 2ju savaiciu laisvinamuosius, nes pradejo maudimai zarnyne atsirasti ir supratau, kad reikia bandyti be ju.
Pridejau Mucofalk rekomenduota ir vel pradejo pakieteti tustinimosi pradzios. Nutraukus jo vartojima- ismatos susitvarke.
Likau su vandeniu, gerom bakterijom ir geru maistu.
Dar laukiu rezultato, tikiuosi tai netruks pusmeti
Sugis viskas greiciau. Jauciasi, kad dar ir viduje kazkaip jautriau, ir isoreje dar viena jautri vieta kaip zaizdele.
ISVADA. Jas pateikti galesiu po ilgesnio laiko, viliuosi, kad nebebus problemu kaip iki operacijos. Estetika- visiskai nesvarbi, svarbiau higiena ir susitvarkes hemorojus.
jei buciau zinojus koks gijimas manes laukia- vargu ar buciau prisivertusi siai oparacijai. Bet tikiuosi, kad laikas gydo ir viskas po truputi pasimirs.
Ko labai pasigedau, supratusi po operacijos, tai informacijos apie sia procedura ir ypatingai pooperacini laikotarpi. Sakyciau, po siu triju savaiciu man dar reikia triju savaiciu atsigauti moraliskai
Tikiuosi, kad mano aprasyti pastebejimai ir patirtis bus kazkam naudinga ateityje.
Gyjantiems linkiu sklandaus ir greito gijimo