2025.09.24 15:14 (prieš 7 mėn.)
deimantenei parašė:
Aš tikiu, kad kai paaugs, bus abiems smagu 😀😀
Dėl pm ir mp visiškai jums pritariu. Ir manau, kad nėra savanaudiška norėt būt sta…
Labai pritariu dėl sveikos psichikos 🩷. Man žindymas ne tik vaikelio maitinimo būdas, bent toks kelias koks buvo pas mane, tai buvo visas gyvenimo būdas. Ir mano atveju jis nebuvo lengvas. Žaviuos mamom kuriom tai pavyksta be emocinių kančių. Net ir tomis kuriom sunkiau bet jos vis tiek per tai eina irgi žaviuos. Nesirinkau to gyvenimo būdo kaip jūs ir sakot dėl sveikos psichikos. Daviau laiko pabandymui, bandžiau įsiliet į tai, galvojau gal pavyks. Galiausiai supratau, kad sunkumai per kuriuos einu jie kartosis vėl ir vėl. Ar aš taip noriu? Kai nuspręndžiau, kad ne, dingo dvejonės ir saviplaka. Nuspręndžiau, kad mieliau sterilizuosiu 10 kart per dieną buteliukus, ieškosiu tinkamo mišinio, nei, kad žindysiu. Visos esame skirtingos, natūralu, kad ne visos psichologiškai galime žindyti.
Atvirai pasakius, nematau prasmės eiti per tuos žindymo ups and downs kuriuos turėjau, kai galiu nebesikankint ir maitinti vaiką pm. Taip tai tikrai ne tas pats kas mp. Sudėtyj pilna visko, ko dažnai ir nereikia. Mamos pienas ypatingas daugeliu aspektu, bet matyt labiausiai, kad pati mama savo mityba reguliuoja jo sudėtį. Bet kitavertus ir ant pm užauga sveiki vaikai. Dabar turiu du to įrodymus, nei vieno ilgai nežindžiau. Ar matau kažkokius skirtumus tarp kitų mp ilgai žindytų vaikų ir savo? Bent aš, to nepastebėjau 🤷♀️.