2021.02.24 21:34 (prieš 5 m.)
korejuk parašė:
Aš ten ne apie išėjimą už linijų, o apie mažo vaiko suvokimą kas yra linija ir pastangas 🙂
Aš šiandien suvokiau, kad mūsų vaikai daugiau supranta, nei mes žinom 😀 turim žaidimą su spalvotom bitėm, reikia suimti su pincetu ir pvz raudoną bitę įdėti į raudoną korį. Spalvų yra 7. Kai su manim žaidžia visada reikiamą bitę įdeda paskutinę, kol aš išvardinu visas spalvas: ne, čia mėlyna, ne čia žalia, tau reikia raudonos ir t.t. Šiandien gulėjau pas Lu lovoje, apsimečiau, kad miegu, bet viena akimi žiūrėjau kaip ji dėlioja tas bites. Paima, sustoja, apgalvoja, prideda prie vieno korio, prie kito ir tada pasirenka TEISINGĄ. Pažaidė, sudėjo į dėžutę, padėjo į vietą. Aš atsimerkiau ir prasidėjo išsidirbinėjimai, nieko nemoka, nieko nežino 😀 ir su spalvinimu irgi panašiai: aš šalia, tada maivosi, spaudžia pieštuką, spalvina belekur. Manęs nėra šalia-spalvina visuose puslapiuose pvz vien tik galvas, susigalvoja savo sistemą 🙂 gal anksti apie paveldimus bruožus spręsti, bet čia sakyčiau mano braižas; grojau su fleita 12 metų ir norėdavau repetuoti tik tada, kai nieko nėra namuose, viena sau, panašu, kad ir Lukrecijai reikia tos vienatvės, tėvų atsitraukimo, kai nori padaryti gerai.