jablacka parašė:
Pagimdziusioms mamytems, kaip sekasi su miego valgymo ritmu? Pas mus diena sunkiai sekasi prizadint pavalgyti..nu o nakti pvz kaip siandien nuo 12valnados ant papu …
Praleidau krūvą žinučių, sunkios dienos su tom krūtinės bėdom buvo ir su svorio netekimu. Tad paėmėm mišinuko ir priaugom 100 g., jeigu ryte svers ir nebebūsim numetę, tikimės pagaliau keliauti namo 🥺🥺 tik kaip tyčia, šią parą mažylė daug miega ir tingi traukt papulį, tai žadinu ir žadinu, nes noriu jau namo iš šitos "mokyklos" 🤯 gal jau ir drąsos daugiau pačiai atsiranda, kad aš visgi noriu pati nuspręsti kas mano vaikui geriau o ne klausyt kiekvieną dieną skirtingų patarimų.
Skaičiau dėl vaiko rengimo kad irgi esat gavusios pylos, tai aš be abejo taip pat jos gavau, kad sušaldysiu vaiką. Bet aprengus dar sluoksnį ji kaip iš orkaitės ištraukta ir apatiška, man atrodo perkaitinti kaip tik blogiau.
Turiu porą klausimų:
1. Kaip pavyko pereiti prie ko nors ritmo? Suprantu, kad su 5 parų vaiku nereik tikėtis stebuklo 😅 Dukrytė miega daugiau dienos metu, o visas veiksmas prasideda po jos gimimo laiko, grubiai nuo 17 val ir kuo daugiau į naktį - tuo linksmiau 😁 nors pvz šiand įdomiai - nepalyginant ramesnė ir reik kelti kad valgytų. Tai net pradėjau bijoti ar viskas gerai 🫠 (mamos logika - nenulipa nuo papo blogai, nesikelia dažnai pati - blogai). Bet čia irgi akušerių prigązdinta esu, kad jei vaikas apatiškas ir daug miega, tai žema gliukozė ir pan. 😒😒 nors mums kiek darė 4 dienas iš eilės, viskas buvo puiku, o ji buvo "neprivalgiusi" pagal juos. Žooodžiu.....
2. Ar tokio mažumo (5 paros) vaiką jau gali kažin varginti diegliai/pilvo pūtimas? Kažkaip matau, kad kartais jai lyg sunku kakoti, steni steni, pasiraito. Šiaip tuštinasi tikrai nemažai. Akušerių nebenoriu klausti o tai liksim čia gyventi, kad vėl kažką ne taip darau. Klausiau vakar, nes po mišinuko vaikas raitėsi, tai sakė nu tai pamasažuokit, jokių vaistų nėra dar. 🥲