2021.07.01 16:54 (prieš 4 m.)
Cherri parašė:
Stipriai taip neliko, padeti nebent keiciant, keliant kojas ar pan. sunkiau sulaikyt buna, as labai tikiu 21 amzius kazkaip sutvarkyt turetu but imanoma
na, esmine problema, kad niekas nesneka apie sitas bedas po gimdymo. Girdim placiai tik apie slapimo nelaikymo problemas, bet apie duju, ar dar blogiau visi tyli. Man nera geda apie tai sneket, as jauciuos sutraumuota ir noriu pagalbos. Bet dazniausiai moteris sedi tyliai, neina pas gydytojus nes geda, ir niekas nezino problemos masto. To pasekoje gyvenima virsta savotiska izoliacija, isyra seimos ir tt. Kuo daugiau moteru kreipsis del tokiu bedu, tuo daugiau bus zinoma, ir galbut atsiras nauji metodai. dabar kai isgirstu, kad moteris nespeja nubegt iki tualeto rimto reikalo, ir laiko tai norma, tai mane siurpas krecia. o kiek tokiu yra? ypac kaimo gudumoje, kur iki gydytojo nuvaziuoti iki problema.
Dabar stebuklo nera sioje srityje, neatstato 100 proc. je raumenis plyse, kaip buvo pas mane, juos susiuva. Kai beda nelaikyme yra nervo pazeidimas, deda implantuojamus divaisus tokius, bet daro tik uzsienyje, kaina apie 30 000 eur. Yra dirbtiniai sfinkteriai- neefektyvu. Blogiausias variantas - stoma.
as nieko nenoriu gasdinti, tiesiog labiau visiems atverti akis. Jei esant jaun amziaus nenumosit ranka,a tikrinsites, darysit dubens dugno stiprinimo pratimus, tiketina, jog viskas ir bus gerai. Didziausia beda kai nesitikrina, arba gimdymo namuose buna neteisingai diagnozuotas plysimas, mazesnio laipsnio nei yra. va tada islenda beda menopauzes metu. Kada keiciasi hormoninis fonas ir silpsta dubens raumenys.