ramybe07 parašė:
Sveika, as gyvenu Italijoj siuo metu ir norejau gryzt atgal i Lietuva, bet mane sulaike tai jog Lietuvoj kol kas prastesnes galimybes yra. Girdejau ne visur priima,…
As tai ir likciau italijoje☺
ramybe07 parašė:
Sveika, as gyvenu Italijoj siuo metu ir norejau gryzt atgal i Lietuva, bet mane sulaike tai jog Lietuvoj kol kas prastesnes galimybes yra. Girdejau ne visur priima,…
Nikika parašė:
butent del sios priezasties ir lieku Italijoje 😊tuo labiau kad jauciasi terapijos poveikis, o ir autistai vaikai sunkiau pernesa tas permainas. Jeigu galit likit Italijoje, jei ne tai tiesiog skambinkites i darzelius ir klauskit
ramybe07 parašė:
butent del sios priezasties ir lieku Italijoje 😊tuo labiau kad jauciasi terapijos poveikis, o ir autistai vaikai sunkiau pernesa tas permainas. Jeigu galit likit It…
Manasis net keista,bet gerai pernesa pokycius. Net priesingai labai megsta naujas vietas kur nuvaziuot pvz. Ir cia jam smagiau seima salia. Kuriam mieste gyvenat?
ugneta parašė:
Na mes jau lietuvoj. Buvo daug priezasciu,kad gryzom i lietuva.. Skambinsiuos,bet idomios asmenines patirtys.
Viskas priklausys kokios bus auklėtojos. Priimti į darželį bet kokiu atveju jeigu yra vieta, jiems priklauso.
Asmeniškai mums su auklėtojom labai nepasisekė, kadangi pats nevalgo, sunkiau užmiega, ir yra labai aktyvus tuo pasinaudojo, ir nuteikinėjo tėvus. Ko pasekoje kol mes buvom abilitacijoje, tėvai FB grupėje pradėjo pasakoti kaip mano vaikas muša kitus vaikus, kaip visi net ir auklėtojos yra jo įbaugintos. Ir ten kalba buvo esamuoju laiku, nors mano vaiko darželyje mėnesį nebuvo ( nes sirgo,paskui atostogavau, paskui abilitacija) tai buvo paskutinis lašas ir pasiėmiau jį iš ten. Nors tikrai ėjau ir kalbėjau, ir verkiau, ir gražiai kalbėjau ir su auklėtojom ir su direktore, ir su lauktuvėm ėjau. Bet tokiom bobom (kitaip nepavadinsi) savo vaiko patikėti negaliu.
Teko bendrauti su mamom kuriom su auklėtojom tikrai pasisekė, ir lavina, ir džiaugiasi.
Aš supratau, kad eiti į kitą darželį taip.pat prilygsta loterijai, tai nuo rugsėjo keliausim o spec. Darželį.
O vaikas mano tikrai neagresyvus, jis tik per savo greitumą, netyčia galėdavo užgauti.nes tuo metu prie vaikų net neidavo. Dabar jis jau nori draugauti, tai pastumdo kitus vaikus, tam kad su juo bėgiotų.
Lietuvoje sąlygos yra baisios, terapijos visos mokamos, kainos didžiulės. kas priklauso nemokamai ne visada yra kokybiška.
Todėl išvisos širdies jum linkiu apsišarvuoti kantrybe ir linkiu didžiulės sėkmės.
Nes ir tolerancijos iš kitų tėvelių dažnai trūksta.
Nikika parašė:
Mamytes tarkim jums nustate autizma. O jus nemanote, kad isaugs?
maniskis turetu isaugti nemazai sunkumu
tuo as tikiu ir matau, kaip viskas paprasteja
Nikika parašė:
Mamytes tarkim jums nustate autizma. O jus nemanote, kad isaugs?
Autizmas ne liga, su ja visam gyvenimui, kaip ir su disleksija. Ką galima padaryti, tai padėti autistams įgyti gyvenimui reikalingų įgūdžių, kai kurie dalykai jūs sakot išaugami, bet ištikrųjų terapijos ir atitinkamo auklėjimo pagalba galima autizmo "simptomus" sumažinti ar būti mažiau pastebemiems. Daug yra suaugusiųjų ir jie visi sako, kad jei būtų pradėję nuo mažens lavinti turbūt jiems būtų buvę žymiai lengviau. Autistai tikrai gali turėti normalų gyvenimą, kai kurie yra savantai ir tai jiems tik padeda darbuose. Turbūt didžiausias iššūkis autistams yra socialinis gyvenimas.
Mamytes as minejau turiu rimtu kraujo ligu.. ir taip bedu dideliu.jus pasakykit i ka man atkreiti del autizmo, nes as isvis isprotesiu.. tiesiog gyvenimas mane nuzude as dar kabinuosi, bet dar bedu as zinokit nesu stipri..prasau pasakykite.. suprantate abieju kraujui blogai..o dar jeigu autizmas islys ... seip rasiau f83 nustate pirma karta sauluteje ir gavom sanatorijas ir pan.. bet mamos sako paskui nustato f84 cia autizmas
5 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai