2019.05.22 23:32 (prieš 6 m.)
leila123 parašė:
Man žiauriai skaudėdavo nuo mėnesiniu atsiradimo. Tai gyvenau su skausmais beveik 20 metu. Tiek esu vaistų išgėrusi per gyvenimą....
Gal galite pasidalinti, kokius vaistus vartodavote nuo skausmo? Kas labiausiai padėdavo? Labai pažįstamas jausmas, kai tik vaistai gali padėti kokybiškai gyventi, kai laiku neišgėrus situacija pasidarydavo tragiška...
Bianka parašė:
Sveikos merginos, apšvieskit mane prašau plačiau... Po paskutinio gimdymo po 6 sav nuėjau pasitikrinti pas ginių - viskas kaip ir gerai, bet įrašė diagnozę - adenom…
Aš turiu adenomiozę (trumpai - gimdos endometriozė, mano atveju ji yra įsitaisiusi priekinėje gimdos sienoje), ji jau tiek buvo išvešėjusi vienu metu, kad ta gimdos siena buvo 5 cm storio, kiekvienas mmm lydėdavo upeliai kraujo pirmas dvi-tris dienas, skausmas pradžioje apie savaitę aplink ovuliacijos laikotarpį galiausiai pavirto į max savaitę per ciklą be skausmo/vaistų. Dar būdavo taip įdomiai, ciklo pirmoj pusėj pilvo maudimas, o maždaug po ovuliacijos dieną/dvi labai durdavo šoną. Paskuj vėl maudimas. Kaip ir skamba, taip ir buvo viskas tikrai baisu, nieko negalėjau planuoti tos pačios dienos vakarui nežinodama kaip jausiuosi, dažnai raitydavaus lovoje klausdama, už ką man taip..
Šį rudenį turėjau operaciją, nebebuvo kur trauktis. Kaip sakė G, išgramdė man tą židinį, kiek buvo įmanoma ir mano didžiam džiaugsmui galiu jau lengviau atsikvėpti, didieji skausmai jau dabar dingę. Gal gąsdinančiai pasakoju, bet mano atvejis yra, kaip supratau, retas, sunkus, kraštutinumas labiau.. Nors gausus kraujavimas liko, židinys vistiek didelis, bet gal jau nebe toks veiksmingas
Kolkas..