simushka83 parašė:
Tai ir nebeduodu jauDaviau pradzioj,nes mums kojytes prakaitavo ir itariau rachita prisiskaicius, o db viskas jau susitvarke
![]()
O dabar jau ir oras pasaka
mes lauke jau po 5 val pragyvenam.
simushka83 parašė:
Tai ir nebeduodu jauDaviau pradzioj,nes mums kojytes prakaitavo ir itariau rachita prisiskaicius, o db viskas jau susitvarke
![]()
O dabar jau ir oras pasaka
mes lauke jau po 5 val pragyvenam.
martulinka parašė:
Merginos kurios uk . Klausimas Jums mielosios - ar yra uk waistinese vutaminas D waikam ? Jei taip gal zinot kaip wadinas ir kokia kaina ? Aciu![]()
Sveika,oj turejau as cia reikalu su tuo vitaminu D,Is manes irgi visos midwifes issijuoke kad nereikia,isputusios akis i mane ziurejo,Aciu D kad internete dauk info,tik kazkaip nebuvau daejusi iki doziruotes,Vaikuj praplikes pakausiukas buvo,dreko padukai ir delniukai.Zodziu visas rachito kompleksas. Nusipirkau internetu vit D,pradejau savo nuoziura duot po 1na lasiuka,bet niekas nepasikeite,tada padidinau iki 2ju, Vel nieko. Tada uzsirasem pas privacia daktare i lietuviu poliklinika.Ji pasake kad vaikuj dienos norma vitamino D yra 1000IU,kazkaip visur jie skirtingai zymimi. Ji pasake,kad misinelyje esancio vitamino D - NEUZTENKA!
Vakar buvau kitoje Lietuviu klinikoje,Londone. Tenai moteris su didelia patirtimi,apziurejo mano mazyli ir pasake,kad jam visi vitamino D trukumo pozymiai. Pats nepakakoja,reikia ji skatint (o pasake vaikas turi 1na kart paroje BUTINAI issitustint),mus isbere pilvuka,sako velgi gali but nuo vit D.Dregnumas nuo paduku ir delnuku nedinges - Vit D pozymis,plaukuciai grynai lopais uzauge ant galvytes,netolygiai,pakausiukas pastoviai dregsta,tiesiog slapi plaukai. Tai Sake uzsisakyt vitamino D butent is lietuvos,kadangi anglai visai nesenai pradejo ji duoti vaikams (ir tai ne visi),ir sako neaisku kokia sudetis yra ju vitaminuose. O sako Lietuvoje tai jau senas dalykas,ir vitaminai tenai geriausi.
Buvau kazkur radusi statistika,nebeieskosiu,parasysiu taip,kad pagal statistinius duomenis, anglija ir airija yra viennos pirmaujanciu saliu del rachito,kadangi jos neduoda vaikams to vitamino.
Visa dozuote,tuos 1000IU,tai pvz pas mus viename lasiuke yra 400IU,reiskias duodam po 3 laiukus 1na kart dienoje. Cia daktares rekomendacijos. O jau kitas klausymas - kas uz ir kas pries. Kiekvienai pasirinkimo laisve ;)
Veziuke parašė:
Viduriu uzkietejimas, berimas greiciau ne trukumo, o perdozavimo pozymiai.
Tai as irgi taip pagalvojau perskaiciusi, bet nedrisau komentuoti..
martulinka parašė:
Kaip pavydziu kad jus tokios sawimi visos pasitikincios ir wiska zinancios....
As wienisa... su naujagimiu be artimu.. tai ir klausiau patarimu... pasakiau kjp g…
nieks nenorejo isjuokt,bet tu taip uztikrintai pasakei,kad reikia,tai ir pakomentavau nesusilaikius
man ir nieks patarimu nedalino,o jei ir butu daline neklausyciau,pati domejausi,daug skaiciau apie vaikucio primaitinima .tokiais pasakymais,kad kazkas kazkur pasake,patare as nepasitikiu
Veziuke parašė:
Viduriu uzkietejimas, berimas greiciau ne trukumo, o perdozavimo pozymiai.
Pas mus viduriai neuzkieteja,viduriukai normalus,jis tiesiog negali pats pakakot. O tai del to kad raumenukai sunkiai dirba tenai kazkokie. O tai del to trukumo. O isbert nuo perdozavimo negalejo,nes as to vitamino mazai daviau. Na nezinau, kazkaip nepasitiket daktare,kuri sako kad yra taip,o jus,kad viskas atvirksciai,nedrysciau..
Ji man sake kad kol kas jokiu tyrimu daryt nereikia nes akivaizdu kas mazyliuj yra. Sake jaigu niekas ir po jos israsytu vitaminu tada tiktai darysim ta tyrima.
P/s o del berimo as isvis galvoju kad cia nuo Jonson aliejaus,nes viena akara maudydama maziu ipyliau jo i vandenuka biski, ir iskarto tapati vakara ji pradejo bert.. O kaip daktare sake,jonsonas yra alergizuojantis dalykas.Ne visiem tinka.
simushka83 parašė:
Taip, daviau nuo 2-3 sav po lasiuka, paskui po 2, bijojau labai padaugint. Dabar maziau duodu, nes pamirstuAs irgi be artimuju cia, tai niekas dorai ir nepaais…
As dar jos neklausiau. Bet tiesa sakant jom nlbj pasitikiu. Nes ok gal per anksti nuo antro men duot po lasiuka sulciu... bet nuo 4 to men galima ir reik. O pagal ja iki puses metu krc tik pienas .. ok jei maitina mama krutim. Ten waikui niek netruksta bet kj is buteliuko... juk tikrai ne tas pats...
as as uk parašė:
Vitamino D yra pirkti baret & holland parduotuvėje .
Aciu teks paziuret ;) tik dar reik moket isrinkti ta kurio reik ;)
1 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai