kojinyte26 parašė:
Pas mus nera r.. kalba sakiniais normaliai..
Pas mus irgi nėra
kalba sakiniais, o aplinkiniai irgi supranta
kojinyte26 parašė:
Pas mus nera r.. kalba sakiniais normaliai..
Pas mus irgi nėra
kalba sakiniais, o aplinkiniai irgi supranta
Dovi_9 parašė:
Kas čia? Ir gal braškė?![]()
Į dešimtuką
kas čia? ir braškė :).
Aš tai suprantu savo žvirblio kalbą, kai sako žirafa ir briedžio... pan, nors to žr. tikrai neištaria, logopede tai sake, kad normalu, ir kaip tokio amžiaus normaliai kalba, bet gydytoja nesuprato kalbos, labai mažybiškai kalba, viska miniatiūrina ir plonu balseliu, na nesuprato eglutė skarota eilėraščio. Vaikai skirtingi ir kalbos raida skirtinga. Sesers vaikas tokio amžiaus jau puikiai ir dramblys sakydavo, ne damblys :). Seneliai daug maž supranta, aš pavertėjauju jei grybauja
aš vėliau aiškiai kalbėti pradėjau, tai žinau, kad kalbės ir kalba, iki 5 metu yra fiziologinis šveplavimas gali būti, na nereikia iki 5 traukti :).
Geru video logopedžių yra: kur labai aiškiai išdėsto kas, kaip.
Jūs man durnai paaiškinkit kaip elgtis , saviški mokau daryt sysiu ant toleto stovint , antra diena ir bandymai geri , šnd visa diena šortai sausi , pasisprašė pora kart , kitus sugaudau . Tai klausimas kaip kelionėse , pamperso visvien reiks , nes tikrai mašinoj prisisiotu, tai kaip tų pampersų visai atsikratyt , jai visvien reiks dėt miego metu ir mašinoj. Darželyje taip pat nes kaku dar nedaro į tuoleta, trypčioja nori bet bijo pačio proceso .
emma12 parašė:
Jūs man durnai paaiškinkit kaip elgtis , saviški mokau daryt sysiu ant toleto stovint , antra diena ir bandymai geri , šnd visa diena šortai sausi , pasisprašė pora…
Jau kai pradėjo sulaikyt sysiu, tai kelionese is pradžių dedavom bet sakydavom kad jei uzsimanysi tai sakyk ir i pampi nedaryk. O šeip dažniausiai sustodavom nusysint, nors ir neprasydavo. O po to rizikuodavau vestis be pampio. Bet avariju vistiek gavę, nes jeigu uzmiega kedutej ir per miegus arba is karto tik prabudes, privarydavo.
emma12 parašė:
Jūs man durnai paaiškinkit kaip elgtis , saviški mokau daryt sysiu ant toleto stovint , antra diena ir bandymai geri , šnd visa diena šortai sausi , pasisprašė pora…
Siūlyčiau kelionėj pasitiest ant kėdutės kažką neperšlampamo ir stot pasisiot, kai pagal intervalą maždaug laikas (o jei pasiprašo, iš viso liuks). Yra tokių kelioninių buteliukų, planuojam ir mes įsigyt
Dėl kakų darymo nepatarsiu, pas mus viskas tas pats, tai tiesiog vietoj vienkartinės sauskelnės pradžioj dėsiu daugkartinę ir bandysiu tartis po truputį eit link tualeto. Šiandien paskutinį pampersą naudojam, jau atsisveikinom su tuščiu pakeliu :)
ir siūlau nuimt miego metu! Jei nuimt, tai nuimt, taipsakant. Aš jau apsiginklavau neperšlampamais paklotais, bet kad jau va dauguma naktų ir taip sausos buvo.
Dėl kalbėjimo, tai jau aiškiai taria visus žodžius, sakiniai jau ilgi, tik va standartiškai neištaria r ir š dar tokia neraiški gaunas. Tai mūsų 'braškė' ne blakė, kaip pas girgir, o bjaskė
ir vis dar šneka dažnai lyg mano lūpom, ant savęs nesako aš, pvz: geji kokteilį su zaliu siaudeliu. Bet vis pataisau, tai po truputį gerėja situacija. Tik to 'aš' niekaip nesupranta, jam 'aš'=mama (pvz., noji, kad aš tau padėtų nupaišyt akodijoną), tai tik šito momento kiti nesupranta. Galimai dėl to, kad nedaug bendravimo pvz mato, tik mus. Kai darželio nėra, o mano draugės tik dabar pradėjo apnėštėt pirmus kartus... Vienišiai mes tokie!
yazmin parašė:
Siūlyčiau kelionėj pasitiest ant kėdutės kažką neperšlampamo ir stot pasisiot, kai pagal intervalą maždaug laikas (o jei pasiprašo, iš viso liuks). Yra tokių kelion…
Sunkei su tom kelionėm turėtų būt , dabar planuojam 5 valandų kelionę , jis mėgsta daug gert, tai reiktu stot kas 20 min , o i ta buteliuka kažin ar darytu , jį ant puoduko neįmanoma pasodinti , ant toleto eina pasodinti bet greit nori nulipti , ir bijo daryt , manau viena sykį padarytu kaku tulike ir prasilaužtu , kaip ir su sysiavimu. Galvoju pamažu gal tas sauskelnes nuimsiu , pradžioj namuose ir kieme nedėsiu , paskui dienos miego metu , o paskui naktį ir kelionėse. Reiks apsišarvuot kantrybę ir patalais užvalkalais . Tik bėda kad jis užmiega mano lovoj ,o paskui tik perkeliu į lovytę
vakar visa diena į tulika sysiavo , o prieš einant miegot į kelnes ir ant manes , tai greit lekė į tulika , bandė sėstis , tai manau kad kaip ir supranta kur reikia sysioti. Aš pati stebiuosi , šnd trečia diena kaip mokinames, manau pavyks šį karta , nes su puoduku košmaras buvo , egzorcizmas.
Pvz kai klausiu ar nori sysiu , sako anoriu sysiu , reiškia nenoriu , bet kai jis pats nori bėga į toleta , tai pvz kelionėse kad ir kiek klausčiau jis sakytu anori "nenoriu" tai kaip žinot ar nori ar ne . ? Oi tie puoduko reikalai , jau ir sapnuoju juos , tiek reikalų , su miegu su darželiu bet ir nesinori apleist to reikalo jai jau pradėjo . Užsisakiau ta kelioninį puoduka , ten vienas kaškoks kur viršus atsisuka o kitas toks paprastas , tai paėmiau ta kur atsisuka . Žiūrėsiu ar patiks
yazmin parašė:
Siūlyčiau kelionėj pasitiest ant kėdutės kažką neperšlampamo ir stot pasisiot, kai pagal intervalą maždaug laikas (o jei pasiprašo, iš viso liuks). Yra tokių kelion…
Turime šitą kelionini, superinis daiktas
13 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai