2018.01.08 20:58 (prieš 8 m.)
Labas mamytes,
Pradėsiu nuo to , kad gimdymas buvo gan sudėtingas akušerės akimis. Gimdžiau VGN gimdymas buvo planinis kadangi dėl baltymo ir savo streikuojančių inkstu pernešioti žirniuko man neleido gydytojai. Terminas buvo lapkričio 24 diena i gimdymo namus su vyru važiavome lapkričio 27 diena pirmadieni 7.30 . Atvykome, mane apžiūrėjo saremiai buvo,bet neskausmingi, vaiko galvyte gerai buvo įsitaisiusi jau labai žemai , vandenis ne nubėgę . 8 val. Mane paguldė i gimdyklą ir pradėjo leisti skatinamus . Gimdos kaklelis buvo atsivėręs tik 1 cm , nuleido vandenys , ir toliau leido skatinamus + darbas ant kamuolio. Gimdymas buvo ilgas ir varginantis. Vyras visa laiką praleido su manimi palatoje. Jo pagalba buvo labai reikalinga, kadangi suleidus nuskausminamųjų as nejaučiau dešinės kojos iki sekančios dienos. Vyras mane kaip vaiką nuo lovos keldavo ant rankų ir sodindavo ant kamuolio. Gimdos kaklelis buvo kietas todėl labai ilgai ir tik po truputi atsidarinėjo. Saremiai buvo skausmingi , bet pakenčiami. Pries pat gimdymą prasidėjo nervu blokada(rankų drebėjimas) . Pats gimdymas prasidėjo 19.30 buvo pakviestos dar kelios sesutes kad laikytu mano koja kuria visiškai nejaučiau . 19.55 mano žirniukas gulėjo man ant krūtinės . Kirpo kadangi virkštelę buvo aplink vaikiuko kakliuka ir dar su spaudimu , nedaug plyso gimdos kaklelis, nes taip ir liko pakietejas. Bet ranka prie širdies pridėjusi galiu pasakyti viskas man pasimiršo iš karto kai pamačiau savo Deimantą kuri tiek metu laukiau kaip stebuklo ir žinoma vyro ašara pamačius savo sūnų ir žodį ačiū . Pati esu mažyte ir smulkutė, bet vaikas gimė ne mažiukas
53cm ir 3590 g . Jau antra para ligoninėje mus pradėjo kankinti pilvuko pūtimas . Vaikutis buvo tikrai neramus naktys buvo nemiegotos, o dar ta savijauta kai vos vaikstai, tarp kojų kraujuotas pampersas ir klykiantis vaikas ant rankų , ašaros akyse kadangi negali nieko padeti , seselės tik aikčioja kad tai normalu reikia tik pilvuko masažu . Maža to nukrito nemažai svorio, paputi vaikui kisau kas valanda ,visi pradėjo sakyti kad gal per mažai pieno , o gal jis per liesas , bet ir tai dar ne viskas ... patikros nepraėjo kaires puses ausytė , turesime vykti pas audiologa tikrintis .
Dabar mums jau 5 savaites , buvome svertis iki to laiko vis girdėjau, kad verkia nes gal nedavalgo o gal nera ka valgyt jam iš krūtinės , bet mintyse pasakiau kad dėjau as ant jūsų šitų kalbu. Priaugome 1,500 ir paaugome 3 cm. Anyta pagaliau apsiramino kad pieno turiu. Aišku net iki dabar kankinames su pilvo putimu. Miega vaikas ir parpsi išsibudina ir pradeda verkti , vis steni ir steni , bet mums labai padeda espumizanas . Vis pergyvenu dėl ausytes , gidytoja nuramino kad gali būti ausytei kamštis todėl ir nepraėjo patikros . Jokio miego režimo mes neturime, iki 23-24 val gali nemiegoti , o paskui nulūžti visiškai . Viena laime kad miega savo lovytei , gal jaučia kad tevelis savo rankomis ją padare. Oj buna visko ir bemiegiu naktų ir verkimo kartu , bet juk vaikas dėl nieko nekaltas viską reikia iškentėti , o mes moterys - mamos esame tikrai stiprios ir kantrios
noriu pasitarti ar reiktų sunerimti jai pačios svoris nukrito per 1 men visas priaugtas ir dar -2 kg ?