2019.06.12 12:22 (prieš 6 m.)
Mamos, noriu jusu nuomones. Mano berniukui 1,5 m. Diagnozes dar nera, nes dar neatsigulem i vrc (esam eilej), bet itariamas misrus raidos sutrikimas. Vaikas nekalba, sunkiai kontaktuoja, bet yra aktyvus, zaismingas, draugiskas. Megsta kitus vaikus, socialinius zaidimus.
Pries 3 dienas jis pradejo eiti i darzeli. Viskas atrode gerai. Vakar auklyte skundesi, kad su juo sunku susitvarkyti: jis zaidzia sau, nesidomi grupes veikla, sunkiai sukalbamas, sunkiai atitraukiamas nuo veiklos.
Mes pradedam aba terapija ir su darzeliu yra sutarta, kad jie priims musu terapeute darbui su vaiku.
Siandien darzelio vadove atsiimant vaika mane pakviete pasikalbeti. Jos argumentai: tokio vaido dar nera tureje, su juo nesusitvarko, jis reikalauja daugiau demesio, nei likusi grupe, todel viena auklyte turi buti prie jo (kodel turi nesupratau, nes jis tarkim pavalgyti gali pats, jei tai ne sriuba), kencia kiti vaikai grupeje. Todel dabar darzelio psichologe stebes vaika ir nuspres, ar jis gali lankyti si darzeli :))))) klausiau, ar galiu pasamdyti jam asistuojancia auklyte- atsakymas grieztas ne, nes tai isderintu grupes darba.
Man kazkaip nekeista, kad kitokiu vaiku jie nera tureje, nes susiduriau su elementaria diskriminacija. Darzelis privatus, laikomas labai geru.