westi parašė:
Laba diena, gal kas zinot ir galit patart. Atvykau i Vokietija viena, su dviem vaikais, jau budama motinystes atostogose. Tad Vokietijoj nedirbusi, gyvenu is savo p…
Dėl tos S1 jums gal kuri kita pakomentuos konkrečiau, bet man atrodo kad ji ne tam reikalinga, S1 tai ir yra tas lietuviškas draudimas kuris čia viskam galioja (bet aš nešu pati su tuom susidūrusi tai gal klystu).
O dėl draudimo apskritai, Vokietijoje nėra nemokamo draudimo. Yra valstybinis bet jis irgi mokamas (jei dirbate ji jums nuskaito nuo algos dėl to nesijaučia to mokesčio, bet tik baigus darbo sutarčiai ir neatsistojus į bedarbių biržą turite ausimokėti pati, tai yra pakankamai brangu, berods apie 300€ į mėnesį). Yra ir visai privatus bet jis gerokai brangesnis ir su metais ji vis brangina (valstybinės ligonių kasos nedraudžia keleto žmonių kategorijų, pvz verslininkų, tai jie privalo ta privatų imti, na bet jie paprastai ir gerai labai uždirba).
Aš jums patarčiau visu pirma eiti į Job center, tai yra tokia kaip bedarbių birža. Sakyti kad va atvykot ir norėtumėt ūgtelėjus mergytei čia įsikurti ir dirbti, kad norite jų pagalbos integracijai. Jei pavyks pas jų susitvarkyti visus dokumentus tai jie jums skirtų netgi ir pašalpa kažkokia tai ir būtent ta draudimą apmokėtu (tik pasiruoškite labai daug popierizmo, ir jie prie visko kabinėjasi, neduoda tu pašalpų taip lengvai, tikra knisalynė ten gaunasi...)