ciobrelis parašė:
Ta prasme tiki ar netiki?Matyt, ištirta tai yra. Ar čia tik teorija?
Ne teorija, bet tikrai yra kažkodėl įsitikinusių, jog epidūras neturi visiškai jokio poveikio vaikui 🤷♀️
Epidurinė nejautra yra gimdymo metu naudojamas nuskausminimo būdas, kuomet vaistai suleidžiami per plonytį, į nugarą įvestą kateterį. Skaityti
visą straipsnįciobrelis parašė:
Ta prasme tiki ar netiki?Matyt, ištirta tai yra. Ar čia tik teorija?
Ne teorija, bet tikrai yra kažkodėl įsitikinusių, jog epidūras neturi visiškai jokio poveikio vaikui 🤷♀️
Mama1674 parašė:
Nepradėkim šios diskusijos 😁 kažkoks poveikis yra nuo visko, bet pirmoj eilėj - mamos būklė.
Ingka parašė:
Nepradėkim šios diskusijos 😁 kažkoks poveikis yra nuo visko, bet pirmoj eilėj - mamos būklė.
O kas pradeda? 😅 Gi aiškiai rašiau prieš tai, jog diskusijos pradėt nenoriu 🤷♀️
Ingka parašė:
Pritariu. Kai gimdymas tęsiasi 21 h nuo vandenų nutekėjimo ir nebegali ant gimdymo stalo nei kalbėti, nei suprasti, ką tau sako, norisi tik pagaliau PAGIMDYTI sveiką vaiką, kad ir su cezariu ar epidūru, tai tokie visokie išvedžiojimai, kad galbūt vaikui skauda ir kad su epidūru daugiau plyštama, kad galimi galvos, nugaros skausmai vėliau, jau nelabai rūpi.
Skaičiau, kad kai kam pešioti antakius yra skaudžiau negu gimdyti - nemanau, kad tokiai gimdyvei reikalingas epidūras.
Neleee parašė:
Na prasyt tai galima kada nori, bet neaisku ar tada "veliau" vis dar bus salygos ji atlikti.
Epidiūrinė nejautra daroma iki 6-7 cm atsivėrimo.
LaimingaMamytee parašė:
Tai ir sakau, kad neaisku ar veliau jau bus tinkamos salygos, t.y. atsiverimas iki tam tikru cm ir ne daugiau.
LaimingaMamytee parašė:
Darė ir su 8 cm man
LaimingaMamytee parašė:
Gali padaryt ir prie 10cm., tik niekas nenori to apsiimt, nes gimdyvei tada jau buna sunkiai imanoma ramiai sedet vienoje pozoje keliolika minuciu.
Aš tik neseniai sužinojau, kad epidūro dozes skirtingais būdais leidžia. Vienur būna tiesiog suleidžia ir viskas, o kitur naudoja pompą (leidžiai palaipsniui). VNG tiesiog suleidžia ir man per daug prileido, nes beveik nejaučiau sąrėmių, buvo sunku išstumti. O dabar klausiau Antakalnio gydytojų, pas kuriuos lankausi, sakė pas juos pompą naudoja, kas man atrodo geresnis variantas norinčioms epidūro.
Čia radau naudingos info https://www.labourpains.com/assets/_managed/editor/File/Info%20for%20Mothers/PR_leaflets/pr_lithuanian.pdf
ciobrelis parašė:
Aš tik neseniai sužinojau, kad epidūro dozes skirtingais būdais leidžia. Vienur būna tiesiog suleidžia ir viskas, o kitur naudoja pompą (leidžiai palaipsniui). VNG …
Taip, man pajunge pompa. Gerai dar ir tai, kad prie pompos buvo pultelis kur pati galejau pasididinti doze jeigu pradetu skaudeti (zinoma, suprogramuota ji taip, kad nebutu virsyta maksimali doze).
Paprastas (be pompos) kaip suprantu yra dapildomas pacio anesteziologo periodiskai.
10 testuotojų vertinimai
11 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai