Eywa parašė:
Sveikos. Gal žinote kokiose ligoninėse leidžia pasilikti epidūrą ir stangų metu, kad jaustųsi tik spaudimas, o ne sąrėmių skausmai? Ar Lietuvoje tas vis dar nėra ta…
Gimdžiau Santarose, visąlaik buvo epidūras
Epidurinė nejautra yra gimdymo metu naudojamas nuskausminimo būdas, kuomet vaistai suleidžiami per plonytį, į nugarą įvestą kateterį. Skaityti
visą straipsnįEywa parašė:
Sveikos. Gal žinote kokiose ligoninėse leidžia pasilikti epidūrą ir stangų metu, kad jaustųsi tik spaudimas, o ne sąrėmių skausmai? Ar Lietuvoje tas vis dar nėra ta…
Gimdžiau Santarose, visąlaik buvo epidūras
Tina parašė:
Gimdžiau Santarose, visąlaik buvo epidūras![]()
Gal jums tik taip atrodo? Nes jis būna vis dar prijungtas, bet atjungia pačius vaistus
Eywa parašė:
Kauno klinikose pas mane visada buvo epiduras. Nieko nejauciau nei stumimo metu, nei kai siuvo mane. 🤷♀️
Eywa parašė:
Gimdžiau Santarose, buvo visą laiką, tik vienu metu vos vos pamažino vaistų, prieš pat stumiant, kad bent kažką panašaus į sąrėmius jausčiau. Bet tikrai nebuvo skausmo, tik didelis spaudimas. Nejutau nei kaip kirpo, nei kaip siuvo.
Eywa parašė:
Gimdžiau kauno klinikose, stumiau 1h 40min. Epidūrą išjungė prie 10cm.tai skausmą pradėjau jausti tik paskutines 10-15min. Bet realiai nieko gero, nes pirmą valandą išvis nesupratau kada stumti, vadovavomes pagal ekraną. Bučiau jautus kada pareina saremis gal neužtrukčiau taip ilgai.
Diskusija perkelta iš kitos temos
Sveika, aš gimdžiau be nuskausminimo, prašiau epidūro, bet nedavė nes labai greitai vyko veikla ir bijojo, kad sustos. Tęko iškęsti tokius skausmus, kad niekam nelinkėčiau, vaikelis sunkiai įsistatė, tai daktaras padėjo išgimdyti užgulęs ant pilvo. Pagąsdino, kad ims vakumo aparatą, aš nesutikau ir sekančiu stūmimu išstūmiau. Plyšo gimdos kaklelis, kirpo. Jei reiktų dar kartą tai jaučiu imčiau mokamą cezarį, nes su siaubu atsimenu
Sveiki, pirmą gidmdžiau be, nes tiesiog nespėjo. Greitas gimdymas, atvažiavau jau su nubėgusiais vandenimis gimdyti. Antrą gimdžiau visą dieną 😂 9 ryto nuleido vandenis, nes patys nenubėgo. O jau buvo 40+6 ir dar daug vandenų. Pradžiai planavau neimti, atrodė viskas iškenčiama. Bet maždaug apie 15 val jau negera darėsi ir silpna, link alpimo su kiekvienu sąrėmiu, tad paprašiau epidūro. Aišku veikla sustojo, bet kaip gydytojas sakė lašelis oksitocino ir viskas vėl užsikūrė ir pagimdžiau. Tad stebėkite pagal situaciją.
Buvo gimdymas su epiduru, kaip minėjo ankstesniame komentare teko laukti valandą😁 esu smulki, dar valandą bandė jį padaryti, nes nelindo adata ten kur reikia, tai buvau pabadyta neblogai, galiausiai epidūras veikė vienoje pusėje tik😁 bet kad ir kiek ten bandė man tą epidūrą padaryti, kad ir kaip baisiai skamba, tai nieko baisaus, jokių skausmų, nėra ko baimintis☺️ sąrėmiai buvo baisesnis reikalas nežinau kiek kartų😁 džiaugiuosi, kad bent kažkiek veikė, visiškai be epidūro būčiau nualpusi manau😁 apie galimus šalutinius poveikius informuoja prieš procedūrą, nuoširdžiai buvo nebeįdomu šalutiniai😁😁 iš aplinkinių mamų patirčių žinau, kad šalutiniai galimi dažnai, galvos skausmai dažniausiai, kartais nervas pažeidžiamas🙂
18 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai