Ringailiux parašė:
Na pats paprasčiausias - tik gavus atlyginimą pervesti tam tikrą sumą į atskirą sąskaitą, kuri būtų neliečiama ir nelaikoma "savais" pinigais. Taip kaupiasi po trup…
Man tas pats pirmas būdas geriausiai veikia - aš persivedu (į lanksčią sąskaitą - tos taupomosios tai meh - nu kokios ten palūkanos) beveik pusę algos, ir visą mėnesį bandau apsimesti, kad neturiu pinigų
Pabaigoje nusiimu atgal, jei trūksta. Vasarą beveik viską susigrąžinu - daug keliaujam ir išlaudaujam
likusios pusės didžiąją dalį "suvalgo" auklė - tai aš tokia visa "biedna" ir gyvenu
Dėl senatvės ką padariau - čia biškį bus skirtumas, nes esu užsienyje. Darbdavys suteikė privačią pensiją, o kadangi pradėjau čia taip vėlai - jau beveik 15 metų būčiau galėjusi mokėti - tai į tą patį privatų fondą pervedu dvigubai dar pati (ir valstybė prideda 20 proc, nes ale "tax free"). Per 10 metų turėčiau pasivyti, ir užsiauginti neprastą senatvę - o tuo pačiu tai nėra dideli pinigai, nenusiskriaudžiu.
Indėliais didžiai netikiu. Išvis netikiu
Dar lito laikais nesuper didelę sumą padėjau į nekilnojamą turtą - nusipirkau mažą butą didžiai geroje vietoje, labai užleistą ir niekam nereikalingą (po burbulo sprogimo rinka buvo stagnavus ir kainos nukritusios). Suinvestavau dar į kapitalinį remontą ir kuklų apstatymą, išnuomojau, ir dabar man grąža eina šimtais eurų kas mėnesį. Indėlio palūkanų būtų - hmm - keli eurukai?
Remontas atsipirko dar per nepilnus pirmuosius metus, o per 5 metus, kurie jau tuoj sukaks - būsiu surinkusi atgal visą to buto kainą
Ir ten niekada nepasidarys bloga situacija - nebent uždarys geriausią universitetą Lietuvoje