2018.08.02 21:25 (prieš 7 m.)
Niuni parašė:
Ačiū už pasidalinimą. Rūbų aš ir neturiu daug. Mano vyras net daugiau jų turi. Avalynė taip pat dėvima kol beeinant padą pameti. Kojinės iki tol kol sudyla. Vienu ž…
Aš vyrą įkalbėjau tiesiog rinkti čekius ir juos kartą per savaitę surašyti. Jei nėra čekio, tai siunčia man sms su suma ir kas ten pirkta maždaug (pvz. 3,15 pietūs). Aš suvedu į kompiuterį, kur excell programa paskaičiuoja kiek išleista ir kiek dar liko iš numatytų tam tikslui išlaidų ir pasakau vyrui: "Mielasis, mažink pietų išlaidas, nes per dvi savaites 2/3 biudžeto jau išnaudojai". Tai jis tada ima tiesiog ieškoti kaip pigiau pavalgyt. Nėra griežtos kontrolės. Būna vieną mėnesį 10 eur daugiau nei numatyta išleidžia, kitą - mažiau.
Bet ne visiems tai patinka. Kitas variantas - skirti per mėnesį tam tikrą grynųjų sumą ir tik iš jų pirkti. Mes taip darom su maisto išlaidomis, nes kažkaip nusimatyt ir per mėnesį perkant sutilpt neišeina nors tu ką. Tai dabar atskiroj piniginėj guli grynieji maistui. Jei kartais vyras grįždamas namo užsuka į parduotuvę, tai jam grįžus iš piniginės išimam tą sumą kiek išleido. Labai pasiteisino, nes tikrai lengviau sekti kiek jau išleidom maistui, nes akivaizdžiai matosi
Trečias variantas, kurį naudoja nemažai mūsų draugų ir vyro bendradarbių - pietūs darbe tik įsidėti iš namų. Tada jau žmonai lengva reguliuoti, kad ne tik į biudžetą sutilptų, bet, kad ir sveikai pavalgytų
Bet dėl visų šių dalykų vistiek reikia, kad vyras suprastų kuriems galams to reikia. Jei jis boikotuos ir pirkelios bile ką net nesivargindamas prisiminti išlaidų sumų, tai nieko nebus. Na nebent jam gavus algą ją visą atimti, duoti tam tikrą sumą "jo smulkioms išlaidoms" ir lai pasisiunta tose ribose