pušynėlis parašė:
Merginos, kurioms teko apsiūti kaklelį, kokio ilgio jis tuo metu buvo?
0,7 cm
pušynėlis parašė:
0,7 cm
pušynėlis parašė:
33mm, bet tai buvo planinis apsiuvimas 13+6 sav.
Evitaa parašė:
33mm, bet tai buvo planinis apsiuvimas 13+6 sav.
Gal pasidalintumėte dėl kokių priežasčių?
pušynėlis parašė:
Gal pasidalintumėte dėl kokių priežasčių?![]()
Gimdos kaklelio nepakankamumas. Du vėlyvi persileidimai 17sav ir 18sav dėl staiga trumpėjančio ir atsiveriančio kaklelio. Apsiuvus pavyko sėkmingai išnešioti 😊
Evitaa parašė:
Gimdos kaklelio nepakankamumas. Du vėlyvi persileidimai 17sav ir 18sav dėl staiga trumpėjančio ir atsiveriančio kaklelio. Apsiuvus pavyko sėkmingai išnešioti 😊…
Labai gaila dėl buvusios patirties, bet džiaugiuosi, kad 3 kartas sėkmingas 🤗🩷
Raganiuke parašė:
Ačiū, šiandien jau nebekraujuoju tai išleido namo, viskas gerai![]()
Sveiki, rašėte , kad prieš neštumai buvo taip pat apsiūti. Jei galiu paklaust, kaip sekės? Turėjau netektį 21savaitę. Su sekančiu nėštumu taip pat rekomenduoja apsiūti kaklelį. Bet po tokių patirčių viskas gąsdina..
@Elizza parašė:
Sveiki, rašėte , kad prieš neštumai buvo taip pat apsiūti. Jei galiu paklaust, kaip sekės? Turėjau netektį 21savaitę. Su sekančiu nėštumu taip pat rekomenduoja apsi…
Jo man buvo apsiūtas vėl kai buvau 13 savaičių, tai man labai padėjo, anksti man ten pradėjo vertis gimdos kaklelis bet siulai labai gelbėjo mano situaciją. Tai nuėme juos 36 savaitės su trupučiu ir bepagimdžiau 41 savaite
po netekties atsimenu pastojau po 5 mėnesių tai irgi buvau labai išsigandus tai atsimenu kai pasiūlė apsiut iškarto sutikau, nors ir daktarė sakė, kad aišku rizika taipogi yra darant apsiuvimą. Bet aš jaučiausi daug saugesnė su apsiūtu gimdos kakleliu.
Raganiuke parašė:
Jo man buvo apsiūtas vėl kai buvau 13 savaičių, tai man labai padėjo, anksti man ten pradėjo vertis gimdos kaklelis bet siulai labai gelbėjo mano situaciją. Tai nuė…
O po apsiuvimo progesteroną papildomai vartojote? Aš su nesėkmingu nėštumu progesteroną vartojau iki 17-18savaitės, (tiksliai jau neatsimenu, prieš du metus viskas buvo) ir nustojus vartot, 21sav. Įvyko persileidimas.
@Elizza parašė:
O po apsiuvimo progesteroną papildomai vartojote? Aš su nesėkmingu nėštumu progesteroną vartojau iki 17-18savaitės, (tiksliai jau neatsimenu, prieš du metus viskas …
Jo naudojau,iki 34 sav. Ir dabar po apsiuvimo prirase irgi iki 34 sav
@Elizza parašė:
O po apsiuvimo progesteroną papildomai vartojote? Aš su nesėkmingu nėštumu progesteroną vartojau iki 17-18savaitės, (tiksliai jau neatsimenu, prieš du metus viskas …
Man irgi buvo sutrumpejes kaklelis, kai ginekologe liepe nebevartoti progesterona.
Chat GPT nurodo kodėl taip atsitinka:
Gimdos kaklelis gali sutrumpėti nustojus vartoti progesteroną, nes progesteronas atlieka pagrindinį vaidmenį palaikant nėštumą ir išlaikant gimdos kaklelį tvirtą bei uždarą. Štai kelios pagrindinės priežastys:
1. Progesterono poveikis gimdos kakleliui – progesteronas slopina gimdos raumenų susitraukimus ir padeda išlaikyti kaklelį uždarą bei ilgą. Kai jo lygis sumažėja, kaklelis gali pradėti minkštėti ir trumpėti.
2. Kolageno ir kitų struktūrinių baltymų pokyčiai – progesteronas padeda išlaikyti kaklelio struktūrą, o kai jo kiekis mažėja, prasideda kolageno ir kitų jungiamojo audinio komponentų skaidymas, dėl ko kaklelis tampa minkštesnis ir trumpesnis.
3. Estrogeno dominavimas – nutraukus progesteroną, estrogenų poveikis gali sustiprėti, o tai gali skatinti gimdos kaklelio brendimą ir pasiruošimą gimdymui.
4. Natūralus nėštumo progresas – jei progesteronas buvo vartojamas nėštumo palaikymui (pvz., dėl ankstesnės priešlaikinio gimdymo rizikos), jo nutraukimas gali atskleisti natūralų nėštumo eigą, kuri anksčiau buvo slopinama.
2 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai