Jolanta-K@J mama parašė:
Jeigu nevirsys +- 30000 eur.
Tikrai nevyrsis tikios sumos per metus ,tai reiskia jei as taikysiu NPD metu gale nereikes susimoketi?
Vaiko priežiūros atostogos yra tikslinės atostogos, suteikiamos nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukaks 3 metai. Skaityti
visą straipsnįJolanta-K@J mama parašė:
Jeigu nevirsys +- 30000 eur.
Tikrai nevyrsis tikios sumos per metus ,tai reiskia jei as taikysiu NPD metu gale nereikes susimoketi?
BožkeK parašė:
Neturetu, nebent is kazkur kitu pajamu turesit ar koki turta parduosit.
Jolanta-K@J mama parašė:
Neturetu, nebent is kazkur kitu pajamu turesit ar koki turta parduosit.
Ne nebus kitu pajamu
P.s jau radau atsakymą 😆
Sveikos, gal kuri tiksliai žinosite. Mano vpa iki kovo pabaigos, pasirinkau iki dukrytei sueis 2 metukai, tačiau norėčiau į darbą grįžti jau spalį ar lapkritį. Tokiu atveju, ar darbdavys gali atsisakyti mane priimti atgal? Sakykim, mano darbo vieta užimta, įmonėje per šiuos metus buvo daug žmonių atleista, nes šiokia tokia krizė, tai tuo argumentuodamas, gali liepti grįžti tik tada, kai pilnai baigsis vpa? Ar visgi mano teisė grįžti į darbą, kada aš noriu?
Sveikos, ar teisingai suprantu Sodroje pateiktą informaciją apie mano sukauptą draudimo stažą (pažymėjau, kad į NGA išeinu 08-04, tačiau turbūt kol kas neįskaičiuotas pilnas liepos mėn. ir pirmosios rugpjūčio mėn. dienos):
1. "Draudimo stažas per 12 mėn. iki teisės į išmoką datos: 10 mėn. 27 d." - jis reikalingas skaičiuojant būsimos išmokos dydį, taip?
Išėjimo į NGA dieną, t.y., 08-04, būsiu sukaupus lygiai 12 mėn., nors visgi reikėtų 13 mėnesių, nes paskutinis mėn. prieš išėjimo į nėštumo gimdymo atostogas neįskaičiuojamas. Tad vidurkis NGA išmokai skaičiuosis 11 algų dalinant iš 12?
2. "Draudimo stažas 24 mėn. iki teisės į išmoką datos: 16 mėn. 13 d." - jis reikalingas informacijai, ar turiu 12 mėn. stažo per paskutinius 24 mėn., tai yra, ar apskirtai gausiu NGA ir VPA išmokas, taip? Tad atrodo, kad mano atveju stažo jau turiu užtenkamai ir šiandien dienai.
Pakomentuokite, ar viską teisingai supratau?
Gal žinote, kaip skaičiuosis VPA išmoka - ar prieš tai neįskaičiuotas paskutinio mėnesio darbo užmokestis ir NGA išmokos bus imamos į pajamų vidurkį, ar vidurkis bus tas pats, koks išeinant į NGA?
Ačiū labai už pagalbą!
Alicija7 parašė:
Sveikos, ar teisingai suprantu Sodroje pateiktą informaciją apie mano sukauptą draudimo stažą (pažymėjau, kad į NGA išeinu 08-04, tačiau turbūt kol kas neįskaičiuot…
1. Ismokos skaiciuojamos is paskutiniu 12 men pajamu praleidus menesi iki NGA ir iki VPA.
2. Taip.
3. I VPA apskaiciavima ieis dalis motinystes ismokos, neieis menuo iki VPA.
Jolanta-K@J mama parašė:
1. Ismokos skaiciuojamos is paskutiniu 12 men pajamu praleidus menesi iki NGA ir iki VPA.
Ačiū Jums!
Sveikos. Aš irgi turiu klausimą, gal jau buvo diskutuota. Sodroje imsiu 18 mėn, darbe žadu rašyti kad grįšiu kai sueis vaikui 2 metai. Ar tokiu atveju tėtis gali imti neperleidžiamus mėnesius o aš būti namuose? Ar tektų grįžti į darbą nors ir esu pasirašius kad grįšiu po 2 metų?
Ir kitas klausimas - jeigu tėtis neima neperleidžiamų mėnesių, tai aš galiu vistiek būti namuose su vaiku, tiesiog už tuos du mėnesius nei vienas negausim pinigų? Taip išeina tokiu atveju sodra mokės man tik 14 mėnesių, ar 16 mėnesių? Apšvieskit ar gerai suprantu😁
alyvuoge311 parašė:
Sveikos. Aš irgi turiu klausimą, gal jau buvo diskutuota. Sodroje imsiu 18 mėn, darbe žadu rašyti kad grįšiu kai sueis vaikui 2 metai. Ar tokiu atveju tėtis gali im…
Jeigu tėtis ims atostogas, tai jums tuos du mėnesius reikės arba grįžti į darbą, arba imti apmokamas/neapmokamas atostogas. Jeigu tėtis nesinaudoja atostogomis, tai jūs galite likti namuose, mokės iki kol vaikui sueis 16 mėn
6 testuotojų vertinimai
18 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai