pampam parašė:
Po pagalbinio visada siunčia pas genetikus 11-13sav. Genetikė prieš echoskopą visko klausinėjo ir aiškino taip, kad jei ateitume pas ją tiesiog natūraliai pastojus …
Man, Benušienė sakė, jog rizika-2% ir ne daugiau.
pampam parašė:
Po pagalbinio visada siunčia pas genetikus 11-13sav. Genetikė prieš echoskopą visko klausinėjo ir aiškino taip, kad jei ateitume pas ją tiesiog natūraliai pastojus …
SunMoon parašė:
Aš taip pat pas Beniušienę buvau, mums taip aiškino 😅 puikiai atsimenu, nes net ant lapo paišė
pampam parašė:
Aš taip pat pas Beniušienę buvau, mums taip aiškino 😅 puikiai atsimenu, nes net ant lapo paišė
Paišė, kad 6% rizika? Nu idomu, kodel tiek padidejo tada
SunMoon parašė:
Paišė, kad 6% rizika? Nu idomu, kodel tiek padidejo tada
As turiu is Benusienes lapa vis dar
jame parasyta po IVF rizika -5%, o bendrapopuliacine rizika -3 %. Tad didesne 2iem procentais. Tai normalu ir nereikia sakyti, kad rizikos nedidinam. Tai rodo praktika ir statistika ir su laiki statistika labai labai gereja, praktiskai nebera jokio skirtumo mokslo deka
buvau pas Benusiene pora kartu (keliausiu trecia kita savaite), Baksiene ir ta pati pakartojo , taip pat mano ginekologe Paliulyte. Mano atveju mes turime cista, nuo ko ji yra, niekas nezino ir negali pasakyti
ir meldziu Dievo, kad ji dingtu arba nebutu kas blogiau (cista tokios rusies, kur Lietuvoje turi nedaug zmoniu (vienas is 100000 ar net daugiau)), nekalbu apie daznesnes cistas, kurias galime sutikti, ju pasitaiko tikrai visiems is eiles, nepriklauso nuo pastojimo budo. Mano atveju tikriausiai ir IVF visiskai nesusije (priminsiu kad abu turim po 27 metus, jokiu ligu, jokiu zalingu iprociu, nieko giminej panasaus, nutinka ir taip). Bet viskas sutvarkoma. Po sios diagnozes is Paliulytes isgirdau tik tai, kad IS JOS praktikos, po IVF dazniau turi zarnyno problemu vaikuciai nei naturaliai pastojus. Kiek tame tiesos, nezinau. Bandau tiketi medikais, o ne savo isvedzjojimais ar pozityvu:)) gasdintis tikrai nereikia, bet nepulkit ir merginos, kuri to klausia. Pergyvenam del savo vaikuciu
tik pasakysiu, kad uzsimerkti ir turint galimybe nesitikrinti nereiketu (12 savaite musu baby buvo idealus, nerasta prie ko prikinti, visi NIPT atlikti). Va 20 savaite atradome problemele, jei nebutumem tikrinesi ir pasitikeje, galiu pasakyti, kad turetumeme gerokai didesnes pasekmes nei kad zinom dabar, kad jei neisnyks iki nestumo gali, labai greitai sutvarkysim problemele, zinosim, kad ja turim (ji nera lengvai atrandama is praktikos), tad vaiko joks organas nepasizeis ir galesime gyventi pamirse sia problema vietoj to, kad diagnoze butu islindus veliau, organas pakenktas, klausimas - kiek
tad tikriausiai i viska reiketu pazvelgti sveikai ir labai nesigasdinti, bet ignoruoti galimu tyrimu/patikru nerekomenduoju
🌸
GU123 parašė:
As turiu is Benusienes lapa vis darjame parasyta po IVF rizika -5%, o bendrapopuliacine rizika -3 %. Tad didesne 2iem procentais. Tai normalu ir nereikia sakyt…
Na as, juk nerasiau, kad tyrimu nereikia 🙈 ir kam taip moralizuoti
tyrimus daromes pacios, to norime ar ne. O dalis tyrimu, tera -farmacijos biznis, kurie nera tikslus. Juk ir pati, ta matote
Rasau tai, ka man gydyt sakė. O db, panasu, kad daugumai skirtingai sako. Bet tikriausiai, del individualios anamnezes, tie % kitokie.
Klau parašė:
Sveikos. Vakar buvau vizite. Mate puslyte. Siandiena atsikelus, teplioja kraujuku ir maudzia lyg prieš menesines. Ar gali but nuo gydytojos apžiūros? Gal kuriai tai…
O prg, kada darytas? Gali buti, ir nuo apziuros
SunMoon parašė:
O prg, kada darytas? Gali buti, ir nuo apziuros
Pgr lekiu dabar darytis. Kaip tik užsiregistravus..
2 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai