9920916 parašė:
Bėda tame kad afs man atmestas nors vienas rodiklis buvo ribinis atlikau uzsienyje tyrimus del trombofilijos ir ten patvirtino kad yra homozigotinis pakites genas d…
Atsiprašau, kad įsiterpsiu, bet Jūsų vietoje visą šį reikalą aptarčiau su prižiūrinčia ginekologe, jos taip pat gali išrašyti kraują skystinančius vaistus. O su ankstesniais nėštumais ar naudojot aspiriną? Nes dabar naujausiais moksliniais duomenimis, užtenka ir aspiriną 150mg vartoti ir jis atlieka lygiai tokią pat funkciją kaip heparinas (gal čiut mažiau skystina), o dėl geno mutacijos gerkit geriau ne paprastą folio rūgštį, o natūralų folatą, jis tokiu atveju yra geriau įsisavinamas. Tai tik pastojus pradėčiau vartoti pradžioje aspiriną, jei niekas dabar nepalaimina dėl leidžiamų.
Nes man AFS atlikinėjo taip pat Abraitis, mano vienas rodiklis buvo virš normų padidėjęs, siuntė atlikti tyrimą pakartotinai, bet pakartotinai buvo normose nors ir ant ribos, bet diagnozę atmetė. Tai kai tik man patvirtino nėštumą ~5sav, paskyrė profilaktiškai gerti aspirino 150mg, o vėliau prijungė ir į pilvą skystinančius vaistus. Ir paprasta ginekologė man kuo puikiausiai išrašo ziboros receptą, nereikia jokio hematologo 😊 na bet aišku ji ir pasikausčius pati neblogai žiniomis.