Jolanta-K@J mama parašė:
Tai ir kaupesi tik nedarbo draudimo ismokai ir pensijai.
Supratau. Ačiū už informaciją. O dirbant 0,75 etatu skaičiuosis kaip pilnas mėnesis stažui ?
Jolanta-K@J mama parašė:
Tai ir kaupesi tik nedarbo draudimo ismokai ir pensijai.
Supratau. Ačiū už informaciją. O dirbant 0,75 etatu skaičiuosis kaip pilnas mėnesis stažui ?
gabriele.gi parašė:
Taip
Jolanta-K@J mama parašė:
Reikia.
Ačiū Jum labai, Jūs didelė pagalbininkė mum, žaliom🤗💐
Sveiki, rugsejo men iseinu i NGA. Nuo rugsejo men ismoka uz pirma vaika perrasem vyrui. Siuo metu esu nedirbanti - kol buvau VPA su pirmu vaiku imone bankrutavo. Ar man reiketu rasyti kazkoki prasyma i ligoniu kasas del socialinio draudimo, kad paskaiciuotu NGA uz antra vaika? Nes dabar gavau sprendima neskirti NGA ismokos, nes esu nedrausta 🤔
minimac parašė:
Sveiki, rugsejo men iseinu i NGA. Nuo rugsejo men ismoka uz pirma vaika perrasem vyrui. Siuo metu esu nedirbanti - kol buvau VPA su pirmu vaiku imone bankrutavo. Ar…
Ligonių kasose susitvarkyti draustumą iki vaikui sueis 8metai
Sveikos!
Turbūt klausiu ne pirma, bet perskaičiau keletą lapų atgal ir neradau atsakymo, tad klausiu Jūsų:
Kaip visgi yra su tom išmokom, kai esi VPA su vienu vaiku ir kitas gims, kol dar busi VPA? Nuo ko skaičiuosis tos išmokos? Darbo stažą pilnai turiu.
Pirmas vaikas gime 2022 liepą. VPA esu iki 2024 liepos.
Antras turėtų gimti 2024 sausį, kai pirmajam bus 1,5 metų.
Tarkime, mano atlyginimas buvo 1000EUR.
Tai Antro vaiko išmoka skaičiuosis žiūrint į mano atlyginimą iki susilaukiant vaikų (nuo 1000 EUR), ar nuo per pastaruosius 12 mėn gautų pajamų, t.y. ims vidurkius nuo mano VPA išmokų pirmam vaikui?
Tikiuosi, aiškiai čia užklausiau
Ačiū!
nikole_ parašė:
Sveikos!
Turbūt klausiu ne pirma, bet perskaičiau keletą lapų atgal ir neradau atsakymo, ta…
Skaiciuos is to DU kaip pirmam, tik prasymuose zymeti, kad skaiciuotu pagal palankesni vidurki.
vili parašė:
Ligonių kasose susitvarkyti draustumą iki vaikui sueis 8metai
Aciu uz atsakyma. Sutvarkytas. Pasirodo nepatiko mano IV (is kurios negaunu jau pajamu beveik 3 metus) - kad is jos nemoku VSD 🙈 bet velgi, kaip viena konsultante pasake, moka ir deklaruoja kiekviena men tos mamos, kurios nori pasikelti ismoka, jei jums tai neaktualu, tai ir Sodrai neturi kliuti, kad nemoku 🙈 nes vistiek viska sumokesiu deklaruojant pajamas (jei jos bus) kitamet per VMI🤷🏻♀️
Jolanta-K@J mama parašė:
Skaiciuos is to DU kaip pirmam, tik prasymuose zymeti, kad skaiciuotu pagal palankesni vidurki.
Dekui! O tarkime jei atlyginimas į rankas su pirmu vaiku buvo pvz1000 EUR, tai po 1,5metų buvimo VPA aš vėl gausiu išmoką už NGA, kurios būtų grubiai 1000*4 = 4000?
nikole_ parašė:
Dekui! O tarkime jei atlyginimas į rankas su pirmu vaiku buvo pvz1000 EUR, tai po 1,5metų buvimo VPA aš vėl gausiu išmoką už NGA, kurios būtų grubiai 1000*4 = 4000?…
Taip 😊 na tik nuo įeinančių darbo dienų išmoka gali skirtis, nes iš 126 dienų išskaičiuoja kiek darbo dienų ir daugina iš dienos vidurkio
1 testuotojų vertinimai
17 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai