Sveikos, kol naujoji gyventoja su tėčiu miega, pagalvojau pasidalinsiu savo patirtimi iš ligoninės
gimdžiau iš trečiadienio į ketvirtadienį Santarose. Nuvykom 22.30, tikrai iškart buvau priimta maloniai, viskas pamatuota, pažiūrta. Tiesa, kaip supratau, apžiūrėjo 2 gydytojai, vienas gal koks internas, kitas gal rezidentas, bet žodžiu, apžiūra greita ir maloni (niekas nesakė, nepyko, buvo tikrai malonūs), nieko ten per tą apžiūrą ir neužtempsi, kai 8 cm atidarymas
po apžiūros iškart į gimdyklą, atėjo akušerė, įstatė kateterį, uždėjo tonus ir išėjo, mačiau ją gal kelis kartus. Kai jau kelintą kartą pasakiau, kad noriu stangintis, tai atėjo gydytoja, pasakė, kad pilnas atidarymas ir galim pradėt dirbt. Per gimdymą dalyvavo gydytoja, akušerė ir turbūt gal sanitarė, ji ten tvarkė įrankius, mane po to apiplovė, padėjo atsikelti, susitvarkyti, o po gimdymo praėjus kažkur 2 val vaikelio atėjo apžiūrėti naujagimių gydytoja. Ai, siuvimą dar stebėjo tas rezidentas, kuris buvo priėmime. Naktinius turėjau savo, bet niekas kitų ir nesiūlė. Vaiką aprengia atsivežtais rūbeliais ir jis susuka į savo pleduką (jokių ten sunkių tarybinių koldrų nėra, susuka į vieną minkštą pleduką), maniškei buvo šalta, tai su visu tuo pledu ji gulėdavo šalia manęs ir dar su mano antklode apklota. Prašėme privačios palatos, pirmąją naktį negavom (į palatą atvežė apie 3 val nakties), bet kitą dieną gavome palatą už 50 e be patogumų (paprasta dvivietė palatą tik be teliko, šaldytuvo, tos po 60 e kainuoja). Ryte aplankydavo gydytojas/rezidentas, paklausdavo, kaip aš jaučiuosi, bet nei karto po gimdymo nebuvau apžiūrėt, aišku, manau, kad jeigu būčiau turėjusi kokių nusiskundimų, tikrai tai būtų padarę. Vaikelį kasryt apžiūrėdavo ir ritinį tualetą atlikdavo vaikų gydytoja ir akušerė. Visos akušerės buvo labai malonios, atsakė į visus klausimus, drąsino klausti, tikrai - tik 10 balų joms. Tai va, mano vyras mūsų tą pasibuvimą Santarose įvertino kaip visai nieko atostogas
niekas į palatą be reikalo nelandziojo, niekas nieko ne aiškino, vyras atnešdavo ką nors skanaus pavalgyt, abu ten keitėm pampersus, rengėm, žodžiu ramiai mokėmės but tėvais
tai reziumė - mano gimdymas buvo greitas ir gan sklandus, gal todėl, o gal ir ne, bet Santarose nuo priėmimo iki išėjimo iš ten man buvo super tiek emocinių, tiek profesinių lygiu
P. S. Tikrai niekas neklausė, ko čia atvažiavau, nors vandenys nenubėgę, nors aš priėmime gydytojai sakiau, kad atvažiavau pasitikrint, nes man čia biski skauda kažkaip :D, buvau maloniai ir greit apžiūrėta be jokių papildomų replikų 🙂 linkiu visoms, kad gimdymas ir laikas ligoninėje Jums būtų tikrai šventė, nes tai Jūsų vaiko gimtadienio laikas ir kad netinkama pagalba, priežiūra, aptarnavimas to džiaugsmo netemdytų. Greito ir lengvo susitikimo!