2020.10.27 08:11 (prieš 5 m.)
Vabaliukas09 parašė:
Apie ką kalba ir eina ir ką aš noriu pasakyt jog esu už protingas ribas kurias taikau savo vaikui ir neleidžiu daryt bardako namuose,kad ir kolidoiruas uždarymas ku…
Nesu nusistačius prieš jus iš principo ir yra temų, požiūrių kur su jumis sutinku, bet tikrai stebina požiūris, kai sakote daug dirbate su vaiku, auklėjate nuo pat mažų dienų, bet pvz katės maistas ar tualetas yra daiktai-vietos, kurios vaikui yra tabu. Kodėl šiais klausimais nusprendėte nedirbti, neaiškinti, neauklėti, o tiesiog - mano supratimu lengviausiu keliu nueiti - tiesiog uždaryti, atitverti, drausti? Kokį saugumą tokiu būdu pasiekiate? Man atrodo tai tiesiog laikina ramybė jums, nes vis tiek turėsit aiškint, bet vėliau. Sakau taip, nes turim katę ir jos dubenėliai maisto virtuvėje, tualetas - vonios kambaryje ir dukra visur eina. Į vonios kambarį neįsivaizduoju kaip galiu neleisti, nes ji pas mus atlieka savo reikalus ant klozeto (puoduką naudojome labai trumpai, bet iš kart mokinome tai daryti tualete). Ji mato valgančią, sisiojančią katę ir dabar jau tik parodo pirštuku ir pasišypso. Etapą kai norėjo imti maistą rankomis, taškyti vandenį, kapstyti kraiką su mentele praėjome, nes aš visad vaikščiojau iš paskos ir aiškinau kas tai yra, kam skirta, kodėl neliesti rankomis, kodėl iš vis nesaugu liesti. Katę glosto pirštu galiukais, neskriaudžia. Tai mano supratimu mano dukrai šios erdvės saugios kaip ir kitos namų erdvės nes ji žino paskirtį. Higiena ir švara užtikrinta, juk vaikas kaip ir bet koks žmogus turi nueiti į tualetą 🤷♀️ Tai linkiu nebūt tokiai kategoriškai kartais, nes kaip pati sakot - auginam skirtingai. Ir tai kad neleidžiat kažko daryt vien dėl to, kad neleist, tai tikrai pritariu Vėjaslaukuose minčiai, kad lyg ir netikite, kad jūsų vaikas gali suprasti...