2025.01.13 17:43 (prieš 1 m.)
Joni parašė:
O tą nutrauktą pieną jūs kaupiate šaldiklyje ar vėliau sumaitinate buteliuku?
Niekada nevėlu, tik jei gerokai vėliau tai dažnai nebe prie buteliuko, o prie gertuvių pratina ar puodelio. Bet vaikai labai skirtingi
kas tinka vienam, kitam gali visai netikti. Mano mažiausiais kolkas buteliuką matė tik kol inkubatoriuje po lempa gulėjo, bet švečiasi poreikis palikti ilgiau nei dviem valandoms, tai bandysiu papratinti jau prie buteliuko, kad mokėtų gerti. Vyresnė dukrytė maždaug nuo 3 mėn pratinom prie buteliuko, nes man reikėjo grįžti į darbą bent po pusdienį kasdien, tai pirmus kartus nelabai ėmė, nesuprato kame reikalas, bet paskui įsivažiavo, išvažiuodama pati pamaitindavau, tada kol manęs nėra iš buteliuko, o grįžus iškart imdavau vėl pati maitinti
o va su vyriausiu buvo labai didelių sunkumų, nes jam bunant 2.5 pakliuvau į ligoninę, jo pasilikti neleido kartu, o paskui dar paaiškėjo, kad antibiotikai, kuriuos man leido yra toksiški kūdikiams... Tai nebuvo nei kada pratinti prie buteliuko, tiesiog nebebuvo kitos išeities, tai vyrui buvo daug vargo ir šaukštu, ir visaip kaip maitino, ėmė buteliuko praktiškai tik iš bado, laimei po visų gydymų pavyko atstatyti pieną ir galėjau tęsti maitinimą pati 🙈