Pas mus viršininkas žodiškai liepė apie gaunamas algas nesipasakot. Tik nelabai kas ima į galvą.
laura-aukselis parašė:
O ka dantu technikas daro? Nu jo tokia specialybe pasakius tikrai visi rodyt pradeda savo problemas...jau sakyciau kaip moteris ne tik kad nemazai uzdirbat bet daug…
Va aš šiaip ir esu dantų technikų padėjėja
oficialiai. Esu baigus juvelyriką (dailės akademija), bet tik baigus nulinkau į dantų technikystę. Mūsų specialybėj visiškai nesvarbu, esi padėjėjas ar technikas. Niekam neįdomu, turi diplomą, licenziją ar ne. Juk neatneši tų baigimo popierių pacientui ir nepaaiškinsi, kad va, esu licenzijuotas, bet biškiuka darbas nesigavo, nes nemoku (toj kolegijoj išmoko "nieko", naujai atėjusius studentus mokinam patys, viską nuo nulio, nuo gipsinių modelių pylimo). Ai, čia daug niuansų ir daug pasakot. Kažkada galvojau stot į mokslus, gaut diplomą, licenziją, bet paskaičiavau, kad visiškai neapsimoka. Daug pinigų mokslam, o po to, kad kas kažkiek laiko atsinaujint licenzią, reik daug išklausytų kursų, seminarų valandų surinkt, o jie bais brangūs (apie tai, kiek jie naudingi ir informatvyvūs - vėl kita irilga tema). Tarkim, mane viršininkas vis siunčia į kursus (tuos, kuriuos jis sugalvoja) iš savo lėšų, į mane investuoja. Bet reikamų valandų nesurinkčiau, reikėtų ir pačiai nemažai pamokėt. Žodž, daug išlaidų tik tam, kad turėčiau popierių. O darbo su popierium ar be jo visada turėsiu, esu gan paklausi rinkoj (taip nekukliai
).
Bet žmonėms, kai pasakai, padėjėja ar technikė, mažai ką sako, vistiek jiems reik dantų "po blatu"
P.s. Dantų technikai gamina išimamus ir neišimamus dantų protezus (plokštelės, lankai, keramikos vainikėliai ir t.t.).