2021.08.23 21:00 (prieš 4 m.)
Viletux parašė:
Jūs kol kas neketinat skiepytis? (P.S. kažkur rašiau, kad nei laukdamasi, nei žindydama to nedaryčiau)
Aš neturiu ko slėpti, galiu drąsiai pasakyt apie savo abejones. Kol nebuvo deltos, aš asmeniškai tikrai dar būčiau palaukus kitos vakcinos. Dėl anos koronaviruso atmainos jaučiausi kiek ramesnė ir saugesnė. Na ypač dėl to, kad vyrui sergant namie aš arba neužsikrėčiau, arba imuninė susitvarkė taip greit, kad antikūnių prieš spike buvo apskritas 0.
Šita atmaina man nelabai patinka, turiu du mažus vaikus, kurie reikalauja dar daug priežiūros ir dėmesio, būtų labai blogai jeigu dingčiau iš savo dukrų gyvenimo, kad ir savaitei. Sprendimą mano paveikė ir dabartiniai apribojimai, nes žindančioms nėra jokių išlygų, o jeigu be gp neįleis net su kūdikiu į masažus ir mankštas, tai čia nemenka problema. Plius pati turiu problemų dėl metabolizmo sutrikimų dėl ko daraus įvairius tyrimus ir turiu vizitų pas daktarus.
Dėl ko man ramiau skiepų atžvilgiu, tai kad padarė tyrimus su motinos pienu ir nerado ten nei iRNR, nei lipoproteinų, kurie gabena tą iRNR. Kas mane neramina, tai kad neaišku ar spike baltymas nepatenka į mp. Teoriškai kaip ir neturėtų, bet teorija ir praktika ne visada eina koja kojon, o kadangi neištirta, tai šitas dalykas man ramybės nepriduoda. Tai, kad vaikas gauna antikūnius yra gerai, bet nenorėčiau, kad gautų ir spike'o. Yra įvairių nuomonių apie tą baltymą, pvz kad jis pats iš savęs gali būt toksiškas organizmui. Bet šitoj vietoj vienos nuomonės dar nėra, vieni kitus neigia, tai sunku suprast dar. Bet tikrai būtų ramiau, jeigu būtų aiškus faktas, kad spike į motinos pieną nepatenka.
Taigi pasvėrus įvairius už ir prieš (dėl visų savo asmeninių aplinkybių ir vyraujančios atmainos sudėtingimo) aš linkstu pasiskiepyti.