Laura86S parašė:
Gausit vienkartinę iš soc.skyriaus
Bet čia gausiu kaip pagimdysiu vienkartine?
Išmokų, mokamų gimus vaikui, nėštumo ir gimdymo periodu, vaiko priežiūros atostogų metu, įsivaikinus arba globojant vaiką nuo 2025 metų, sąrašas. Skaityti
visą straipsnįLaura86S parašė:
Gausit vienkartinę iš soc.skyriaus
Jovyy parašė:
Taip
Jovyy parašė:
Ne. Kai sueis 30sav nėštumo, paprašykit gydytojos, kad išrašytų 046/a formos pažymą ir pildykit prašymą dėl vienkartinės neščiosios išmokos (250€) soc.skyriuje arba per spis.lt
Jovyy parašė:
Norėjau paklausti gal kas esate susidurusios , paskaičiau fb forume . kaip neuztenka darbo stažo iki 12men ir stovi darbo biržoi ar eina stažas?
Jei gaunate bedarbio ismoka-taip eina stazas. Jei negaunat ir siaip stovit, tuomet ne.
Chalvaa parašė:
Jei gaunate bedarbio ismoka-taip eina stazas. Jei negaunat ir siaip stovit, tuomet ne.
Gaunu besieskanti darbo išmoka. Tai čia skaitosi?
Jovyy parašė:
Jei ta kur 9 men moka tai skaitosi. Bet siaip as nesu gerai zinanti visas uzt peripetijas sitas, tai manau dar pasitikslinkit pas savo konsultanta, tikrai zinos
Jovyy parašė:
Cia kokia? Jeigu ta nauja darbo paieskos, tai dar jos negaunat. Ir stazas neieis vistiek.
Jeigu gaunat nedarbo draudimo ismoka (kitaip bedarbio), tada stazas eina kol ja gaunat.
Laba diena, mielos mamos, kreipiuosi del patarimo: siuo metu esu antri metai motinystes atostogose, gruodi vaikui sukanka 2 metai ir antru metu sodros ismoka baigsis. Darbovieteje vpa esu isejusi iki kol vaikui sukaks 3metai. Siuo metu aplinkybes skatina pradeti ieskotis darbo, taciau i buvusia darboviete grizti nenoriu ir noriu ieskotis kito darbo. Mano klausimas-ar legalu ir galima oficialiai ieskotis darbo, kol dar gaunu sodros ismoka ir ar jos nepanaikins? Neturiu labai dideliu iliuziju, jog darba pavyks rasti labai greit, taciau privalau mastyti, ka daryt po antrojo vaiko gimtadienio-jei iki tol nerasciau darbo, ar butu protinga svarstyti oficialiai iseiti is esamos darbovietes ir uzsiregistruoti Uzimtumo tarnyboje ir toliau testi darbo paieskas, gaunant bent jau kokia nors minimalia ismoka?
Taip pat - tiesa dar nesitikrinau Uzimtumo tarnyboje - bet gal kuri zinote, jei ten uzsiregistruoja moteris iskart po vpa, pagal koki pajamu vidurki apskaiciuoja jai galima skirti bedarbio ismoka? Ar nuo pries nestuma buvusios algos ar nuo paskutiniu metu ismoku is sodros, kurios siuo metu man yra 40% proc buvusio atlyginimo?
Labai aciu is anksto, jei kuri nusimano ir gali kazkiek uzvesti ant kelio 😘
mildamii parašė:
Laba diena, mielos mamos, kreipiuosi del patarimo: siuo metu esu antri metai motinystes atostogose, gruodi vaikui sukanka 2 metai ir antru metu sodros ismoka baigsi…
Legalu ir galima ieskotis darbo esant VPA ir gaunant ismoka.
Galit iseiti is darbo po 2-ojo gimtadienio, stoti i uzimtumo tarnyba, gaudineti bedarbio ismoka ir ieskotis darbo.
Skaiciuotu is paskutiniu 30 men pajamu praleidus 1 men iki uzsiregistravimo.
7 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai