g_mam parašė:
Norejau pasitikslinti,tai jums toliau buvo "nestumas" nes nestuma viska pasalino? Man liepe po 3 sav nestumo testa pasidaryti. Bet as tik nesuprantu,man is karto p…
Sveiki, užjaučiu ir linkiu stiprybės.
Laikotarpis tikrai sunkus, praėjus pusei metų emociškai dar sunku, tos operacijos palieka gilesnę žymę nei kad prieš tai turėtas persileidimas..
Pasitikrinau appse, nes viską žymėjausi. Man kraujavimas truko savaitę ir jis palaipsniui ne mažėjo, o kaip tik intensyvėjo. 7 dieną po laparoskopijos buvo pats stipriausias.
Kas dėl kiaušintakio pašalinimo, aš po operacijos nemažai mirkau internete ir kiek pastebėjau užsienio forumuose, tikrai atrodo, kad kiaušintakį šalina iškart nesvarstę. Lietuvoje kiek suprantu taikoma moterį tausojanti praktika, manęs per visas apžiūras klausdavo, ar planuoju dar bandyti, greičiausiai todėl ir paliko kiaušintakį.
Pirmąkart, kai atvykau naktį į ligoninę, atvykau dėl didžiulių skausmų, nebegalėjau pajudėti, buvo išsilieję kraujas, bet pats nėštumas buvo labai mažas, HCG gal 315 ir dėl to taip išėjo- per operaciją pašalino kraują, o nėštuminių audinių nesugaudė. Tie histologiniai tyrimai kuriems išsiunčia mėginius trunka labai ilgai ir tik jau tada kai po 2 sav tikrinant profilaktiškai HCG buvo jau 6500, tada ir histologiniuose pamatė, kad nėštuminių audinių nebuvo pašalinta.
Na, taip jau įvyko.
Galbūt Jūsų nėštumas jau buvo didelis ir kiaušintakis stipriai pažeistas, todėl nebebuvo galima palikti kiaušintakio..
Kas dėl pooperacinio laikotarpio, aš tik vartojau nuskausminančius, nes petį ir pilvą skaudėjo. Toliau viskas pamažu, be didelių svorių kėlimų.
Šiaip fiziškai pavargus dar dabar kartais rodos, kad per tas "skyles" suduria, bet gal psichosomatika, nežinau. randelius pradzioj tepiau tepalais, vėliau nebe, bet nelabai išnyksta