lau.ra parašė:
VPA išmoka yra ne 18, ar 24 mėnesius, o iki vaikui sukaks 18 arba 24 menesiai. Prasideda ji, kaip ir sakot, kai baigiasi NGA, kaip vaikui būna netoli 2 mėn.
Aaaa supratau, ačiū ☺️
lau.ra parašė:
VPA išmoka yra ne 18, ar 24 mėnesius, o iki vaikui sukaks 18 arba 24 menesiai. Prasideda ji, kaip ir sakot, kai baigiasi NGA, kaip vaikui būna netoli 2 mėn.
Aaaa supratau, ačiū ☺️
Sveiki. Gal kam buvo panaši situacija ir apšviesit. Laukiuosiu ir stoviu užimtumo tarnyboje, stažo turiu, iš gydytojos jau gavau dekretą ir užsipildžiau prašymus sodroje jam gauti. Man dar priklauso bedarbio pašalpa, bet lyg ir sodra nemoka dviejų iškart. Man ji nusikels ar mokės ir dekreto išmoką ir bedarbio? Jei ji nusikelia iki vpa, tai man gal tiesiog išsiregistruoti iš darbo biržos? Ar neverta? Visiškai esu pasimetusi..
Nes realiai likęs paskutinis mėn mokėjimo. Nesu su tuo susidūrusi, todėl įdomios nuomonės ir galbūt buvo kažkam panaši situacija ir pasidalins ja.
Rasapasimetus11 parašė:
Sveiki. Gal kam buvo panaši situacija ir apšviesit. Laukiuosiu ir stoviu užimtumo tarnyboje, stažo turiu, iš gydytojos jau gavau dekretą ir užsipildžiau prašymus so…
Prates, bet jeigu motinystes ismoka ir paskui vaiko prieziuros ismoka bus didesne nei nedarbo draudimo ismoka, tai likti UŽT neverta.
Sveikos merginos norėjau paklausti nuo vasario 20 dienos išėjau į dekretą. Viską užpildžius išsiunčiau į sodra ir gavau atsakymą kad uzdekretines negausiu pinigėlių nes per mažai darbo stažo isdyrbta. Tai ar kai gims vaikelis ir išeisiu motinystės atostogų ir negausiu už tą laikotarpį pinigėlių kol būsiu motinystės atostogų?
oksana.stankunaite parašė:
Sveikos merginos norėjau paklausti nuo vasario 20 dienos išėjau į dekretą. Viską užpildžius išsiunčiau į sodra ir gavau atsakymą kad uzdekretines negausiu pinigėlių…
jei nepriklauso NGA, tai nepriklausys ir VPA išmokos, tik vienkartinė seniūnijos išmoka.
oksana.stankunaite parašė:
Sveikos merginos norėjau paklausti nuo vasario 20 dienos išėjau į dekretą. Viską užpildžius išsiunčiau į sodra ir gavau atsakymą kad uzdekretines negausiu pinigėlių…
Negausit.
pinkcrystal parašė:
Jeigu uždirbų 1600 į rankas ar išeinant į vpa ir nga rinktis taikyti npd?
Jei taikot NPD tai per deklaracijas. Gali tekti susimokėti skirtumą. Jei netaikote - dažniausiai vmi grąžina jums pinigėlius.
Sveiki, norėjau užduoti tokį klausimą: nėštumo ir gimdymo atostogos priklauso nuo 2023-04-01, tačiau darbe paimamos atostogos mėnesiui ir išeinama nėštumo ir gimdymo atostogas 2023-05-01. Kaip suprantu nuo 2023-05-01 Sodra sumoka už 126 dienas. Kai sueis tas laikas, reikia pateikti prašymą dėl VPA. Logiškai vaikui jau tada gali būti 3 mėnesiai. Kažkur perskačiau, kad Sodra vistiek išskaičiuoja iš VPA, kad sumokėta perdaug, t.y. iš 3 mėnesio VPA. Tikiuosi pakankamai aiškiai surašiau?Ar apsimoka išeiti vėliau į nėštumo ir gimdymo atostogas?
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
20 testuotojų vertinimai