Zivilekkk parašė:
Statistika niekam nera idomi, kol nesusergi pats ar seimos narys. Taip, skaiciai mazi, bet likimas megsta pokstaut, mano uosviene irgi serga liga, kurios tik 3 atve…
Tas pats ir su salutiniais poveikias 🤷♀️
MenB vakcina (skiepais nuo B tipo meningokokinės infekcijos) pagal profilaktinių vaikų skiepijimų kalendorių skiepijami 3, 5 ir 12-15 mėn. vaikai. Skaityti
visą straipsnįZivilekkk parašė:
Statistika niekam nera idomi, kol nesusergi pats ar seimos narys. Taip, skaiciai mazi, bet likimas megsta pokstaut, mano uosviene irgi serga liga, kurios tik 3 atve…
Tas pats ir su salutiniais poveikias 🤷♀️
Vabaliukas09 parašė:
Anskčiau nebuvo šio skiepo iš vis ir ką ?Dabar yra ir reik džiaugtis jog nemokamas ir tėvai turi galimybe pasiskiepyti savo vaikus šiuo skiepų.Nes taip galima išgel…
Kad tau visi kurie neskiepyti jau palaidoti vadinasi
Zivilekkk parašė:
Ir kas ta statistika? Be to ji net nėra tiksli. 🤷♀️
galadriel parašė:
Kad tau visi kurie neskiepyti jau palaidoti vadinasi![]()
![]()
O jus matėte meningokoko šalutinius?Man tai visai nejuokinga pamačius kas gali nutikti susirgus meningokoku ir statistika tokia jog 90% susirgusiųjų meningokoku miršta tad jei jum tai juokinga tai ką žinau,nes man visai nejuokinga ir jei yra būdas apsaugoti savo vaiką reikia ir saugoti,o šalutiniai tokie reti jog lyginat statystika vistiek daugaiu šansu numirti nuo ligos negu tureti šalutine reakcija nuo skiepo.
Vabaliukas09 parašė:
O jus matėte meningokoko šalutinius?Man tai visai nejuokinga pamačius kas gali nutikti susirgus meningokoku ir statistika tokia jog 90% susirgusiųjų meningokoku mir…
Bet kad skiepas realiai neapsaugo nuo žaibinės formos, taip at tik nuo mažos dalies padermių sukurtas skiepas. O kokia garantija kad kitą padermė ar vietoj menB neužsikres menA. Jokios. Taip kad skiepas realiai tai tik savęs raminimas.
galadriel parašė:
Bet kad skiepas realiai neapsaugo nuo žaibinės formos, taip at tik nuo mažos dalies padermių sukurtas skiepas. O kokia garantija kad kitą padermė ar vietoj menB neu…
Tai,kad apsaugo ir aiškiai parašyta jog apsaugo,tai kodel jus rašote klaidinga info?
galadriel parašė:
Bet kad skiepas realiai neapsaugo nuo žaibinės formos, taip at tik nuo mažos dalies padermių sukurtas skiepas. O kokia garantija kad kitą padermė ar vietoj menB neu…
Net jeigu vakcina yra brangi, nekompensuojama valstybės, tai vis dėlto reikėtų susidėlioti teisingai prioritetus ir kažko atsisakyti, kad galėtume savo vaiką apsaugoti 100%.
Pilnas vakcinų kursas apsaugo vaiką nuo žaibinės infekcijos formos. Pavyzdžiui, nuo gerklės uždegimo, kurį sukeltų meningokokas, vaikas tikrai nėra apsaugotas, bet mes apie tai ir nekalbame, gerklės uždegimas niekada nesibaigs tokiomis komplikacijomis.
REKLAMA
Iš esmės, ši vakcina ir yra reikalinga tam, kad vaikas būtų apsaugotas nuo žaibinės infekcijos formos, kuri sukelia siaubingas komplikacijas, tokias kaip galūnių amputacijas, odos nekrozes, būna atliekami net odos persodinimai ir lieka liekamieji reiškiniai visam gyvenimui. O nuo meningokokinės slogos ar gerklės uždegimo, mes ir nenorime to vaiko apsaugoti, jam tai nėra pavojinga.
Vabaliukas09 parašė:
O jus matėte meningokoko šalutinius?Man tai visai nejuokinga pamačius kas gali nutikti susirgus meningokoku ir statistika tokia jog 90% susirgusiųjų meningokoku mir…
Apvertėt viską aukštyn kojom. Susirgus invazine meningokoko liga mirties rizika yra 10 proc. Meningokokinių slogų statistikos niekas neveda. O invazinei ligai būtina hospitalizacija. Invazinei ligai būdingi svyravimai. Kelis metus gali būti daugiau susirgimų, tada būna 5-10 metų atoslūgis, vel kelių metų pakilimas. Susirgimo pikais Lietuvoje fiksuojami apie 80 (iki 100) invazinių atvejų.
Žaibinė invazinė liga itin reta (būna vienas kitas toks atvejiis piko metais). Tokia susergama, kai imuninė sistema itin greitai ima naikinti patį organizmą. Tokios ligos mirtingumas vaikams apie 50 proc.
Invazinę ligą sukelia ne tik meningokokas B (B statistiškai Lietuvoje sudaro 70-80 proc. meningokokų invazinių ligų). Bendrai tokias invazines ligas (tame tarpe ir žaibines) sukelai ne tik meningokokai (tame tarpe ir kiti nei B), bet ir kiti "kokai" (pneumokokai, steptokokai) bei tuberkuliozės mikobakterija.
Britai, kurie ilgiausiai iš kitų masiškai skiepyja nuo meningokoko B pirmais gyvenimo metais teigia, kad tais pirmais gyvenimo metais invazinės B meningokoko ligos atvejų (tame tarpe žaibinių atvejų) sumažėja perpus.
Mia001 parašė:
Apvertėt viską aukštyn kojom. Susirgus invazine meningokoko liga mirties rizika yra 10 proc. Meningokokinių slogų statistikos niekas neveda. O invazinei ligai būtin…
Susirgus žaibiniu meningoko mirtingumas yra 90% tad apie ką jus čia pasakojate 🤬 yra skeioia skiria gali apsaugoti nuo ligos nuo mirties juo galūnių netekimo operacijų persodinant oda ir jus sakote kog skiepas be naudos.Man rodos kol jūsų vaikas nesusirgs šia liga su visomis pasekmėmis tik ir kalbėsite nesąmones 🤬🤬🤬
justė. parašė:
Skiepijot savo vaikutį?
Pagal mus sprendimų nepriiminėkite. Mūsų situacija kiek kitokia.
Mes turime stipriai nuo skiepų nuketėjusį žymiai vyresnį (jau suaugusį) vaiką.
Mūsų mažoji paveldėjo tam tikrą genetinę speciką dėl kurios lengvai išprovokuojamas lėtinis uždegimas (kurį itin sunku išjungti). Mano vaikams nuo aliuminio druskų turinčių skiepų (ne tik skiepų, bet ir kai kurių vaistų, didelio streso organizmui bei virusų) "įsijungia" lėtinis uždegimas, formuojasi vadinami "imuniniai kompleksai", kurie žaloja sąnarius, raumenis, širdies raumenį, slopina imuninę sistemą ir t.t.
Be to mūsų mažoji genetiškai netoleruoja polisorbatų, kurių yra šiame skiepe. Jai tokia injekcija gali sukelti gyvybei pavojingą būklę,
Mūsų mažoji gavo vos kelis skiepus. Polisorbatų turinčią injekciją svarstytume tik esant gyvybiškai būtinybei. Kitu atveju tai per didelė rizika.
Gal kiek per daug išsiplėčiau
Trumpas atsakymas - ne nuo meningoko neskiepijom, mums šio skiepo rizika stipriai per didelė (be to galima nauda mums irgi itin maža).
Mia001 parašė:
Pagal mus sprendimų nepriiminėkite. Mūsų situacija kiek kitokia.
Mes turime stipriai nuo skiepų nuketėjusį žymiai vyresnį (jau suaugusį) vaiką.
Sakykite o kaip sužinojote kad negalite skiepyti?? Darėte tyrimus.. Nes seip manau turėtų visus vaikus tirti prieš skiepa bet pasmus to niekas nedaro🤔
5 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
16 testuotojų vertinimai