liepuzele parašė:
O tai kam taip anksti grizti![]()
ech, viskas atsimusa i finansus...belieka tik naudotis ta galimybe 40 proc plius atlyginimas
per vasara pades mama, o nuo rudens bandysim adaptuotis darzelyje.
liepuzele parašė:
O tai kam taip anksti grizti![]()
ech, viskas atsimusa i finansus...belieka tik naudotis ta galimybe 40 proc plius atlyginimas
per vasara pades mama, o nuo rudens bandysim adaptuotis darzelyje.
taip, Vilniuje. as visai netycia buvau radusi 1 laisva vieta netoli namu - Pelesos gatveje, darzelis "Du gaideliai", o siaip galima pasiziureti www.darzeliai.tk/ - pasirenkate paisvos ugdymo vietos, na ir amziu, arba pagal darzeli
Na jeigu atsizvelgt i vaiko poreikius, tai i darzeli jam galima neanksciau nei nuo 3 m, nes tik tokio amziaus sulaukes vaikas yra pasiruoses atsiskirti nuo mamos (iki tol save suvokia kaip viena visuma su mama), socializuotis visuomeneje
Tik aisku realybe kiek kitokia ir daznai tevai neturi galimybes tiek ilgai sedeti su vaiku namuose
Mano manymu vaikams reikia bendrauti su kitais vaikais, jeigu mama pasirupina tuo tai tikrai smagu, bet yra labai daug vaikuciu kurie iki 3 metu tik ir mato kad savo mamas, o pradedami lankyti darzeli jiems labai sunku zaisti su kitais vaikuciais. Nors aisku visi vaikai skirtingi.As nors is bandau uzsiimti su vao suneliu bet tikrai nesu pedagoge ir nesugalvosiu tiek pramogu ir uzsiemimu kai tai padarys auklytes darzelyje, nors cia tik mano nuomone
Pirmasis mano sunus pradejo lankyti darzeli 2 metu, adaptacija buvo begalo sunki, verke 2 men, kartu verkiau ir as. Dabar jam darzelyje labai patinka, eina su noru. Save guodziu tuo, kad gal juo anksciau leisiu juo lengviau adaptuosis. Pritariu Nokia, namie su vaikuciu tiek neuzsiimsi kiek uzsiima darzelyje, tik turbut ta pradzia tokia sunki kol vaikai pripranta. Sutinku ir su liepuzele, kad iki 3 metu vaikui svarbiausia mama, bet gaila kad galimybes neleidzia tiek buti namuose
Aš saviškį vyresnėlį dėl bendravimo su vaikais pradėjau leisti maždaug 1,5 metukų, tai jam labai patiko, jau antrą dieną liko pietų miegoti
Eidavo 2-3 kartus per savaitę ir visada labai noriai. Leidom ir dėl to, kad su vaikais būtų, savarankiškėtų (ten išmoko be galo daug visko), bet ir todėl, kad apsiprastų, nes jei susirgtų, galėtų gerai pasveikti, nes ilgiau palaikytume namie- man nereikėtų darban skubėti. Sprendimas pasiteisino 100%
Tiesa, mums valstybinis darželis nepriklauso, rinkomės namų darželį, tai truputį keičia situaciją, į valstybinį metinuko neleisčiau
Išskyrus atvejį, jei būčiau visiškai tikra, kad ten dirba labai geros ir nuoširdžiai vaikais besirūpinančios auklytės.. bet taip būti tikras gali tikriausiai tik tuomet, kai pažįsti jas asmeniškai..
Annuska parašė:
taip, Vilniuje. as visai netycia buvau radusi 1 laisva vieta netoli namu - Pelesos gatveje, darzelis "Du gaideliai", o siaip galima pasiziureti www.darzeliai.tk/ - pasirenkate paisvos ugdymo vietos, na ir amziu, arba pagal darzeli
ai, ten ir as maciau :), siaip nera daug tokiu darzeliu, kur nuo metu priima. Nors as tiesa pasakius metu i lopsi ir neleisciau.
2 testuotojų vertinimai
18 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai