2024.09.19 09:51 (prieš 1 m.)
Mano stebuklelis ir as svesim maziau nei uz menesio 1m ir 43m gimtadieni - mano Dievo dovanele 🥰
Ilgai laukta ir svajota.
Per ta visa "didziojo plano kelia" sutikau tik viena ginekologa, kuris apstauge (kreipiaus jau beveik 40m) "Ka tu sau galvoji? Kur ansciau buvai? Kam invalidus daugint? Isivaikink geriau"
Nu blemba....isejsu tokiam soke...Galvojau ilgai is kur pas zmogu tiek pykcio ir dar dirba toki darba...
Gerai, kad daugiau tokiu nesutikau, ai dar viena drauge vis pasakodavo apie vyresnes moteris ir pan su gimusiais ypatingais vaikuciais, tai pati emiau vengti su ja bendrauti, o ypatingai pastojus.
Seip turbut Vokietijoje tai nera taip nuostabu gimdyti vyresnio amziaus, nirs mediciniskai irgi skaitomas "velyvas gimdymas su rizikos faktoriais"
Beja, nestumo metu buvo labai aukstas procentas preklampsijos ir nestuminio diabeto, bet ir su tuo susitvarkiau.
Tik tiek kad mazoji beveik 2sav usisedejo pas mama pilvuky ir lauke mamos gimtadienio ❤ net ir skatinimai ne itin veike (treciad pradejo, penktad 4val ryto kamstis isejo ir vandenys pradejo laseti, o sestadueni 12:57 gime). Net gydytoju spaudimas, kad cetariui sutikima duociau nepadejo - gimenatzraliai, ramei, be streso rankyte ant zanduko priglaudusi 🥰
O ir akusere, gydytojas sake - gime laimingas vaikas 10 is 10 pagal amgara gavo.
Tik dar keista buvo, kadplacenta isimt teko, nes tiek isitvirtino (visgi maldos ir minciu galia stiprus dalykas), o 2-3nest.men buvo grynai ant gimdos kaklelio. Dar rada ir gimdos kaklelio priesvezine stadija nustate - nuolatiniai tyrimai ir rizika visa kelia lydejo.
Ir va jau beveik metai. Atrodo visko lyg ir nebuvo.
Vis pagalvoju apie antra dziaugsma, bet kaip gydytojai rekomenduoja minimum 1m palaukt - islaukem...o ir i savo stebukleli ziuriu, kai pienuka geria ir galvoju kaip reiktu is jos ji atimti? Kaip reiktu vel duoti ramybe ir viska kas geriausia tam kitam vaikuciui, kuris butu pilvukyje, kai cia tokia strakse/tarzane/snekorka, ar uzteks paciai jegu, ar uzteks mano demesio, nes juk mazam atejusiam to demesio reikes tiek saug....