2016.10.31 10:06 (prieš 9 m.)
ievi parašė:
Man jūs taip pat panaši į stiprią savivertę turinčią, ne kokia ten gyvybės gynėja apsiseiliojusi. Pasiaukokit, pasidarykit abortą, kad parodyti visoms abejojančioms…
Nu jei tiek daug suprantat, tai dar žinot, kad man ir visiškai dzin, kas ką galvoja apie mane.
Nėštumas ir vaikas taip pat palieka pasekmes. Kaikurios ir pačios neišgyvena sulig šituo įvykiu. Norėtumėt pateikti gimdymą kaip saugesnį sveikatai variantą? Nu nė velnio jis toks nėr. Aš pati va su paskutiniu gimdymu čiut į dvigubą dėžę po žeme nepapuoliau. Ir daugiau vaikų neturėsiu (ne morališkai, o fiziškai nebeįmanoma).
O kalbant apie seilėjimąsi vs cinizmą - pasidomėkit kokio lygio cinizmas galiojo pasaulyje tūkstančiai metų po tūkstančių - iki pat šiuolaikinės medicinos (su šiuolaikiniais saugiais abortais). Vaikai iki 5 metų buvo išvis nelaikomi žmonėmis ir mažiau už karvę vertinami. Nes jie pakankamai masiškai mirdavo, ir niekas neturėjo prabangos investuoti emociškai iš anksto. Dar niekada žmonijos pasaulyje vaikai nebuvo tokiomis brangenybėmis, kaip yra dabar - ir tai yra neabejotinai nuostabiai puiku - bet pasiekta tik dėka, ir tik kartu su visa pažanga, į kurią įeina ir abortų galimybė.
Dar vistiktai čia yra žmonių, kurie perskaitys ne taip, kaip noriu pasakyti. Aš neagituoju už abortus. Aš džiaugiuosi, kad moterys gali rinktis saugiai, ir žymiai efektyviau auginti ir puoselėti savo brangenybes, kai jų susilaukia. Demonizuoti pažangos - neturiu reikalo - nes jai esam skolingi už sotų, išsilavinusį, sujungtą internetu ir intelektine puota savo vakarietišką kasdienybę. Visiems, kurie nori grįžti į viduramžius - pasiūlyčiau tuoj pat taip ir padaryti. Bet nuoširdžiai - kaip Amish'ai.