2024.10.23 10:44 (prieš 1 m.)
Aukščiau yra mano istorija forume, bet pakartosiu, kad įkvėpčiau kitas.
Turėjau du persileidimus. Pirmasis nutrūko 17sav staiga nubėgus visiems vandenims. Priežasties neieškojo, neva kartais taip nutinka, gal gamtos atranka. Na tuomet pastojau antrą kartą, bet 18sav pamačiau kraujo siūlelį, nuvykus į priemimą rado jau pralobuojančią vaisiaus vandenų pūslę ir infekciją vandenyse, priemusi gydytoja iškart pasakė, kad bus kaklelio nepakankamumas ir norint sėkmingai išnešioti vaikelį reikalingas apsiuvimas. Bandyta gydyti infekciją ir sukišus pūslę daryt extra apsiuvimą, bet deja po kelių dienų persileidau. Buvo nutarta, kad pastojus trečią kartą atlikti planinį apsiuvimą 12-14sav laikotarpyje. Taip pat buvo atlikta keletas tyrimų: skydliaukė, AFS, hormonų tyrimai, LPL. Pastojus trečią kartą apsiuvimas planiškai nutartas gydytojo buvo padarytas 13+6 33mm kakleliui. Tuomet po apsiuvimo paskirtas tausojantis/gulimas rėžimas, vizitai skiriami kas 2sav kaklelio būklei vertinti. Tada 24sav per planinį vizitą kaklelio rasta buvo 5mm, matėsi tik vienas siūlas iš dvejų ir praviros žiotys 2cm ir drumzlės kaklelyje. Kauno klinikose extra brandinami vaiko plaučiai, ruošiama blogiausiam, kad betkada nubėgs vaisiaus vandenys ir pradėsiu gimdyti. Bet išgulėjau iki 37sav su 4-5mm kaklelio ir 3-4cm pravirom vidinėm žiotim, telaikė jau tik vienas siūlas mano visą nėštumą. Nuo 35sav pradėjau jau judėti drasiau po namus. Nuėmus planiškai siūlą, gimdymas pats taip ir neprasidėjo, bet labai greitai vėrėsi kaklelis. Bijodami gydytojai kad nejusdama nepradėčau gimdyti koridoriuje, atliko vandenų nuleidimą su mano sutikimu 37+4 ir gimė sveika, išnešiota mergytė ❤️
Taip kad nenuleiskit rankų, jei pavyko man, pavyks ir Jums! Svarbiausia tikėkit! 🙏